A mówiłem żeby drwiny były konstruktywne?! Tak @251mz, do Ciebie mówię! Żeby mi to było przedostatni raz.
A reszta krytyki pojawia się, kiedy już prawie skończyłem, a nie prawie miesiąc temu, gdy prosiłem o uwagi! Tylko Tux - będąc zawsze na posterunku - stanął na wysokości zadania

i szczerze mówiąc zauważył najważniejszą rzecz. Że taśma musi być mocno napięta. Powinienem był na to wpaść. Ale może się uda to poprawić.
Ponieważ wiekszosc uwag była spóźniona, a ja jestem głupi albo/i uparty, to pozostało skończyć jak na mężczyznę przystało. Jak eksperyment, to eksperyment
Dodane 6 minuty 36 sekundy:
Zbierać trzeba było ostrożnie bo rzeczywiście mocno to Drygało jak przewidziałem. Odrobina pośpiechu przy generowaniu bazy kosztowała mnie Frez węglikowy fi osiem i hss fi6. A zbierałem tylko po 0.5mm wgłąb z prędkością max 200mm/min.
A powierzchnia wyszła jaka wyszła.
Dodane 4 minuty 35 sekundy:
Ale udało się nawiercić otwory montażowe, przygotować tuleje mocujące i tak to się prezentuje, prawie gotowe od strony mechanicznej:
Okazało się też, dzięki Bogu (chyba), że jestem w stanie złapać równo do linijki obie powierzchnie obsady łożysk, także po skręceniu, czyli powinna być kluczowa równoległość prowadnic:
Pozostaje zatem uruchomić werble, zespawać tuleje dokręcane do większej blachy montażowej i zobaczymy co będzie