TUM-25 B
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Re: TUM-25 B
Bardziej by mi się przydało, jakbyś zmierzył napięcia jakie są na nim podczas pracy. Jeśli to nie będzie kłopot
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 12
Witam
U mnie wyglada to tak:
(widok ogolny)
(TR 3F na dole)
(TR 3F na dole)
(TR ochronny nad 3F)
Ten po prawej ma tabliczke od ściany rozdzielnicy (nie bardzo mialem czas na demontaż). Jeżeli potrzeba to daj znac to wykrece go i przesle fotke.
Pozdrawiam Paweł
U mnie wyglada to tak:

Ten po prawej ma tabliczke od ściany rozdzielnicy (nie bardzo mialem czas na demontaż). Jeżeli potrzeba to daj znac to wykrece go i przesle fotke.
Pozdrawiam Paweł
-
Dzięki waszym zdjęciom już chyba wiem co i jak. Są 2 trafa 380/24 i jedno 380/220/24. Jesteście wielcy:)
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 12
Moja też nie na chodzie, rozebrany mam cały zamek, wszystko rozłożone na częsci, wyczyszczone i czeka na składanie. Niestety brak czasu na wszystko
. Jak będę mógł jakoś pomóc to służę pomocą, do tego trzeciego trafa dobiorę się w wolnej chwili. Pozd Paweł

-
Oczywiście nie pogardzę tym 3 trafem. Lepiej zawsze mieć potwierdzone info.
Pewnie jeszcze będę o coś pytać bo coś czuję że nie będzie tak łatwo ją uruchomić. Tokarka stoi już ponoć od powodzi w '97:-)
Pewnie jeszcze będę o coś pytać bo coś czuję że nie będzie tak łatwo ją uruchomić. Tokarka stoi już ponoć od powodzi w '97:-)
-
- Posty w temacie: 1
Witam,od kilku dni stałem się posiadaczem tum25b i mam pewną wątpliwość czy po włączeniu zasilania tokarki powinno pracować(buczeć) trafo t2 na samym dole po prawej chyba od pompki?
-
Dzień dobry widzę że ma pan elektrykę podobną do mojej. Kupiłem ostatnio tym w wersji podkładaj sam i mechanicznie dam radę ale z elektryki lekcje przespałem. Mam porozlaczane przewody. Może mógłby mi pan pomóc
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czym różnią się te tokarki polskiej produkcji? Jest może jakiś stary katalog? Wiem, że TSB i TSA to mini tokarki, ale potem jest już ich bardzo dużo. Np. TUM a TUE, wymiarowo są bardzo podobne.