TUM 25B znaleziona na złomie - remont
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: TUM 25B znaleziona na złomie - remont
Super temat!
Dziś właśnie kupiłem podobną - stan "taki se", ale patrząc na to od czego Ty zaczynasz to moja to IGŁA
Obserwuję i kibicuję!

Dziś właśnie kupiłem podobną - stan "taki se", ale patrząc na to od czego Ty zaczynasz to moja to IGŁA

Obserwuję i kibicuję!

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 29
Żyję
Miałem "dłuższą" przerwę w pracach, bo był nawał pracy w firmie, ale już się uspokoiło, więc można wrócić do dłubania. Postępów dużych nie ma, na dniach chciałem skręcić ten największy odlew razem ze stopami, tak żeby to stanowiło jedną całość. Parę fotek dla uwagi.
Nie oglądałem ogłoszeń przez rok, ostatnio zacząłem oglądać i... sporo się pozmieniało. Albo jest totalny złom w cenie <10k, albo cena 25k plus. Na wiosnę miałem chwilę zwątpienia, ale teraz jak patrzę na to ile wydałem i jakie są obecnie ceny to jakoś inaczej to zaczyna wyglądać
Zieloną farbę poliuretanową dla przykładu kupowałem rok temu po 66 zł, teraz kosztuje 92 zł.

Nie oglądałem ogłoszeń przez rok, ostatnio zacząłem oglądać i... sporo się pozmieniało. Albo jest totalny złom w cenie <10k, albo cena 25k plus. Na wiosnę miałem chwilę zwątpienia, ale teraz jak patrzę na to ile wydałem i jakie są obecnie ceny to jakoś inaczej to zaczyna wyglądać

-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 4
Ja na ten przykład oglądałem tokarkę TUC 25 Wiepofama Poznań . Cena to 9000 zł ale zrezygnowałem z zakupu bo tokarka była totalnie zaorana . Teraz zastanawiam się nad zakupem TSB 20 . Ale tokarka w przyzwoitym stanie i dodatkowymi bajerami to 18 000 Zł . Do tego transport 300 km . Cena za maszynę dla zaawansowanego majsterkowicza - dłubaka powala . O odnowieniu maszyny nie wspominam .
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Dzień dobry, czy mógłbym prosić o kontakt do tej osoby? demontuje łoże tum25b i chce gdzieś oddać do szlifusssTOMEKsss pisze: ↑06 paź 2021, 23:32piękny sprzęt się szykuje, później będzie żal Ci pracować na tymjakbyś chciał dać łoże i supporty do szlifu to mogę polecić pewną osobę co robi kawał dobrej roboty w tych sprawach
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Cześć, jestem ciekawy jak postępy przy tokarce. Też kupiłem w tamtym roku tokarkę do remontu tylko tum35 ale o tym tum 35 trochę mało tematów jest
Pozdrawiam serdecznie Grzegorz

Pozdrawiam serdecznie Grzegorz