Spodobał mi się kurcze ten pomysł z pulpitem sterującym, bardzo eleganckie obudowy można dostać: https://a llegro.pl/oferta/g1500-obudowa-pulpitowa-gainta-220x156-100-52mm-12626430273
Gdybym widział to wcześniej, to bym kupił i wsadził w to płytkę piko + wszystkie przyciski sterujące, enkodery, przełączniki. Wygoda a do tego płytka piko wolna od wszelkich zakłóceń rfi z falownika i sterów... (choć w sumie trochę mnie to zastanawia od zawsze jak to możliwe że stery w metalowej puszce mogą siać zakłócenia?)
I chyba faktycznie wywalę wyłącznik wentylatora. Fakt, że to trochę ryzykowne, mogę zapomnieć włączyć, bo zarówno zasilacz jak i falownik też trochę buczą. Kupię lepiej albo wentylator na 230v, o większej mocy i wstawie zamiast tego jakiś przełącznik 2-3 prędkości ale bez możliwości wyłączenia, albo Noctua.
Dodane 2 godziny 9 minuty 10 sekundy:
Mam w falowniku wyjście typu otwarty kolektor, jak mogę sprawdzić jego działanie? Chodzi mi o to, że jest to wyjście konfigurowalne, lecz funkcje które można mu przypisać niewiele mi mówią, dlatego chciałbym podłaczyć tam np jakiś przekaźnik, wybrać którąś funkcję, odpalić falownik, zatrzymać, pokręcić obrotami i zobaczyc w którym momencie przekaźnik się zamknie. byćmoże jest to klucz do sterowania np. pompą wrzeciona, lub innej ciekawej funkcji. wpinam zatem wtedy ten przekaźnik z jednej strony do wyjscia kolektora a z drugiej? do plusa 12v czy com?