Przywaliłem i nawet nie drgnie. Zalałem to teraz naftą i zostawie na dwa trzy dni. Może wtedy będę w stanie to ruszyć...
Remont WS 15
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 116
Re: Remont WS 15
WhyDuck pisze:Przywaliłem i nawet nie drgnie. Zalałem to teraz naftą i zostawie na dwa trzy dni. Może wtedy będę w stanie to ruszyć...
Wrzuc zdjecie tego wrzeciona ale pewnie beż prasy się nie obędzie. Młotkiem mocno nie atakuj żeby nie skrzywić wrzeciona
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Witam-jestem nowy na tym forum.Próbuję założyć nowy temat, ale jeszcze nie wiem jak to zrobić, więc podepnę się pod Waszą dyskusję. Z góry przepraszam modera. Więc znalazłem w starej stodole taką wiertarkę jak na foto:
,
czy mógłby ktoś zweryfikować co to za nazwa, typ, czy może stronkę z podobnym urządzeniem, bo na tej nie ma żadnej tabliczki znamionowej.

czy mógłby ktoś zweryfikować co to za nazwa, typ, czy może stronkę z podobnym urządzeniem, bo na tej nie ma żadnej tabliczki znamionowej.
Faktycznie. Nie przyglądałem się szczegółom. To jest samoróbka.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
No -po wymyciu i przeglądzie okazało się, że nie ma tych dwóch klinów przy wrzecionie.Teraz jeszcze okazało się, że nie chodzi cały stojan (podnoszenie i opuszczanie). Po odkręceniu dekla górnego łożyska okazało się, że dolna zębatka w przekładni kątowej jest opuszczona i około 3 mm i nie zazębia się. Co z tym zrobić i jak to rozebrać ?
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Odkręcić z góry kolumny dekiel zalać ropą i poczekać aż puści, całkiem ładnie wykonana wiertarka podejrzewam że wrzeciono i pinola są od ws15
-
Te tuleje chodzą jedna w drugiej, tylko zębatka dolna przekładni kątowej nie zazębia się z górną zębatką (poziomą) i mechanizm nie chodzi.. W jaki sposób zdjąć górę wiertarki, aby się dostać do tej długiej śruby i dolnych łożysk. Przypuszczam, że trzeba będzie chyba podłożyć jakąś tulejkę dystansową pod dolne łożyska żeby ta zębatka wróciła na miejsce.
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Być może już było - czy ktoś na szybko mógłby dać znać, jakie są rozmiary rowków teowych w WS15? Wiem, że mogą być różnice - ale tak orientacyjnie chociaż?