rozwiertaki są walcowe i stożkowe panie znawca tematu .prosteiszkuteczneWynalazki pisze:Rozwiertak się nie nadaje bo jest stożkowy
Współosoowe Rozwiercanie tuleji.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 38
Re: Współosoowe Rozwiercanie tuleji.
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 6
Brakuje jeszcze idioty który napisze "nie zna się, ale chwała mu za to że próbuje"...prosteiszkuteczneWynalazki pisze: ↑06 cze 2021, 08:36Rozwiertak
Rozwiertak się nie nadaje bo jest stożkowy.
Nie, żadna chwała i czym prędzej ten partacz zrobi plajtę, to tym lepiej dla jego klientów.
Naprawdę i bez żadnej złośliwości chciałbym autorowi wątku polecić jakieś zajęcie do którego się nadaje, ale jedyne co mi przychodzi do głowy to renta...
Żeby nie bić piany przez 3 strony, to dam odpowiedź.
Trzeba wykonać rozwiertak specjalny z prowadzeniem.
W związku z tym należy narysować rysunek z wymiarami, i znaleźć wykonawcę. Gdy będzie narzędzie, reszta jest formalnością.
Trzeba wykonać rozwiertak specjalny z prowadzeniem.
W związku z tym należy narysować rysunek z wymiarami, i znaleźć wykonawcę. Gdy będzie narzędzie, reszta jest formalnością.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
to byłoby wybawienie od jego życiowych rozterek ,ale na taką przypadłość jeszcze nie dajątuxcnc pisze:ale jedyne co mi przychodzi do głowy to renta...

Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
O widzę że i naczelny forumowy maruda przyszedł i tutaj też będzie bić pianę.tuxcnc pisze: ↑06 cze 2021, 09:05Brakuje jeszcze idioty który napisze "nie zna się, ale chwała mu za to że próbuje"...prosteiszkuteczneWynalazki pisze: ↑06 cze 2021, 08:36Rozwiertak
Rozwiertak się nie nadaje bo jest stożkowy.
Nie, żadna chwała i czym prędzej ten partacz zrobi plajtę, to tym lepiej dla jego klientów.
Naprawdę i bez żadnej złośliwości chciałbym autorowi wątku polecić jakieś zajęcie do którego się nadaje, ale jedyne co mi przychodzi do głowy to renta...
Plajtę czego piwnicy czy garażu
Ja nie prowadzę żadnego serwisu rowerowego, nie wiem skąd wam to przyszło do głowy pewnie za dużo tematów politycznych , spiskowych i cowidowych było ostatnio
Dodane 1 minuta 59 sekundy:
Nastawny jest stożkowy a walcowy/ maszynowy nie jest nastawny

Kolego mylisz się,rozwiertak nastawny jest walcowy. Ma, tylko część skrawającą o małym kącie nachylenia. Część kalibrująca jest walcowa.
Bywają też rozwiertaki maszynowe rozprężne, gdzie można regulować ich średnicę, w pewnym zakresie.
Bywają też rozwiertaki maszynowe rozprężne, gdzie można regulować ich średnicę, w pewnym zakresie.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
-

Chodziło mi że nastawny rozwierca stożkowo na dole weziej na górze szerzej.
Dolna się rozwierci mniej górna bardziej.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Rozwiertak nie zapewni Ci współosiowości.prosteiszkuteczneWynalazki pisze: ↑06 cze 2021, 09:56
Chodziło mi że nastawny rozwierca stożkowo na dole weziej na górze szerzej.
Dolna się rozwierci mniej górna bardziej.
Takie tuleje trzeba wspólnie , osadzone w elemencie roztoczyć na wytaczarce.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Bzdury wypisujesz nie masz bladego pojęcia, rozwiertak nastawny walcowy jak i stożkowy ma stożkową regulację dla proporcjonalnego zwiększania średnicy a oczywistą rzeczą jest to że zbiera górną średnicą na żądany wymiar w przypadku walcowych , w przypadku stożkowych nastawnych zbiera całą długością ostrza.
-
Rozwiertak nastawny ręczny rozwierca po stożku , bo ostrza są pod lekkim kątem, mam takie w domu, mierzyłem sufmiarka i na dole jest mniejszy wymiar ostrzy niż na górze.
Rozwiertaki maszynowe też mam ale one nie są nastawne, więc jak ustalić odpowiedni luz?
Rozwiertaki maszynowe też mam ale one nie są nastawne, więc jak ustalić odpowiedni luz?