Renowacja tokarki Jotes TSS-150
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 13
Re: Renowacja tokarki Jotes TSS-150
Aha dzięki panowie no tak macie rację oj to nie wiem może się jednak skusze na tus230. Mi by pasowała bo duży uchwyt 315 i prześwit wrzeciona ponad 50 wie większy niż w Tuc40 i toczenie w uchwycie nad lozem większe i to sprzęgło właśnie działać działa nie do końca jak trzeba ale może dało by się go wyregulować. I to włączenie właśnie w tuc mi nie pasuje bo za każdym mierzeniem będę włączał i wyłączał silnik a w tus230 jest normalne sprzęgło i to by pasowało. A powiedzcie mi co myślicie o tue40 jest też blisko mnie ale facet chce 7tys może zejdzie do 6tys tylko ze ona jest taka delikatna jak ja oglądałem i ma luzy na suporcie. Łoze może byś nie jest bardzo wytarte co sądzicie która byłaby najlepsza? Pozdrawiam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Pazurek145 pisze:A powiedzcie mi co myślicie o tue40 jest też blisko mnie ale facet chce 7tys może zejdzie do 6tys tylko ze ona jest taka delikatna jak ja oglądałem i ma luzy na suporcie.
Każda ma luzy na suporcie, to nie nowe maszyny a i nowe mają.
Pazurek145 pisze: Łoze może byś nie jest bardzo wytarte co sądzicie która byłaby najlepsza? Pozdrawiam
Ta której stan jest lepszy ale patrząc po gabarytach i cenie w jaką celujesz miej na uwadzę że jedynie co kupisz to złom. Za takie pieniądzę szukaj jakiejś małej tokarki. Swoją drogą to po co Ci takie kloce?
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Potrzebuję do toczenia wałków nie długich i kóło sred fi 400 więc pasowała by właśnie ta tus 230 bo w uchwyt złapie 400 tylko ze do tej tokarki są potrzebne nowe tabliczki z gwintami bo bardzo słabo widać a nie bardzo jest zkąd wziąć. Tue 40ma wyjmowany mostek ale gabarytowo jest delikatniejsza i prześwit wrzeciona mniejszy a w tuc 40 znowu to załączanie silnika nie pasuje.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 247
Czy ktoś wie jaki jest skok na śrubie pociągowej w jotes TSS bo jakoś w dtr nie znalazłem a wg pomiaru wychodzi mi 4 zw na cal .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Czy posiada ktoś informację ile waży wersja Jotes TSS-150x600
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam czy posiada ktoś na zbyciu wałek sprzęgła do tokarki tss-150
-
skoro padł albo się ukręcił to i tak trzeba zdemontować a w tedy prosto pomierzyć i dać do zrobienia ostatnio walczyłem z dorobieniem koła 90zębów 1,25 moduł o dziwo frezy do kupienia były i to po 15 pln kupiłem 3 szt Nr2 N7 Nr 8 i nr7 pasuje idealnie
-
tekstolit chyba słabo się hartuję 
Dodane 1 minuta 10 sekundy:
a koło dorobione tylko do jednego gwintu calowego więc nie będzie tyrane choć bardziej chodziło mi o ciszę w gitarze .

Dodane 1 minuta 10 sekundy:
a koło dorobione tylko do jednego gwintu calowego więc nie będzie tyrane choć bardziej chodziło mi o ciszę w gitarze .