Wtaj
Jak masz zatrzymane obroty i posuw, naciśnij STOP na panelu sterownika i zobacz czy da się przejść na pracę ręczną lub programowanie
Problem przy obsłudze
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Witam
Misiek_zr twoja maszyna nie ma takiego wyłacznika
mozesz to zrobic tylko w sposób który ci opisałem ja i kolega jerz w poniedziałek wstawię ci dwa pulpity z MIKRONA jeden ze sterowaniem HH 355 gdzie jest taki wyłącznik i HH 151 gdzie nie ma takiego wyłacznika więc nie masz co szukać tego przycisku bo i tak go nie ma u Ciebie
Pozdrawiam
P.S Nie bardzo cos moge dodać zdjęcia jak to zrobić
Misiek_zr twoja maszyna nie ma takiego wyłacznika

Pozdrawiam

P.S Nie bardzo cos moge dodać zdjęcia jak to zrobić

Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
wstawiam zdjęcia niezbyt jakość ale robiłem tel ale widać o co chodzi
Panel 355 dolne zdjęcie
W trzecim rzędzie od prawej żółty przycisk zatrzymuje program a przycisk pod nim włącz program dalej
Panel 150
Niestety tutaj nic nie ma ale radzę sobie metodą opisaną Tobie
tu trochę ładniej

Panel 355 dolne zdjęcie
W trzecim rzędzie od prawej żółty przycisk zatrzymuje program a przycisk pod nim włącz program dalej
Panel 150
Niestety tutaj nic nie ma ale radzę sobie metodą opisaną Tobie
tu trochę ładniej

- Załączniki
-
- 355.jpg (104.75 KiB) Przejrzano 384 razy
-
- 150.jpg (92.9 KiB) Przejrzano 384 razy
Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, 22:45 przez Łuki31, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
Witam
do HH 155 po polsku nie mam ale śćiągnij sobie po polsku do HH 310 dużo tam jest opisane co prawda to nie to samo co 155 ale zawsze cos jak nie masz nic tu masz link
http://filebase.heidenhain.de/doku/tnc_ ... 645-84.pdf

do HH 155 po polsku nie mam ale śćiągnij sobie po polsku do HH 310 dużo tam jest opisane co prawda to nie to samo co 155 ale zawsze cos jak nie masz nic tu masz link
http://filebase.heidenhain.de/doku/tnc_ ... 645-84.pdf
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Witam !
Jeśli chodzi o zatrzymanie transmisji blokowej to w sterowaniu HH 151 wystarczy nacisnąć najpierw czerwony przycisk STOP stopujący serwomotory(ten pod startowym zielonym) a następnie czarny przycisk STOP na panelu programowania i można przejść w sterowanie ręczne.Powrót do programu już był tu opisany -GO TO i numer bloku,tak to się robiło na starych bridgeportach.
Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o zatrzymanie transmisji blokowej to w sterowaniu HH 151 wystarczy nacisnąć najpierw czerwony przycisk STOP stopujący serwomotory(ten pod startowym zielonym) a następnie czarny przycisk STOP na panelu programowania i można przejść w sterowanie ręczne.Powrót do programu już był tu opisany -GO TO i numer bloku,tak to się robiło na starych bridgeportach.
Pozdrawiam.