Autodesk Fusion 360 - kącik porad
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad
Witam, mam mały problem. W Tool Library po najechaniu na jakiekolwiek narzędzie nie wyświetla się jego rysunek, okienko po prawej na dole jest puste (screen poniżej) Może miał ktoś tak?

Tagi:
-
- Posty w temacie: 11
To chyba błąd po ostatniej aktualizacji, dzisiaj odpaliłem rano Fusion'a i mam to samo.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 39
Cześć.
Dzisiaj robiłem kolejny projekt i zauważyłem coś co mnie zmroziło.
Ciekawe czy macie tak samo i jak to się ma w dalszej konsekwencji do Cam'a pasowań i tak dalej.
Przenosząc szkic z ACad jako DXF, wykorzystałem go do odkalkowania przez "project" na nową płaszczyznę szkicu, odsuniętą powiedzmy 100 mm.
Jakie było moje zdziwienie, kiedy w powiększeniu do granic możliwości, linie szkicu i rzutowane okazały się nie przebiegać po tej samej trasie.
Skąd takie zachowanie ? Pytanie czy to tylko wizualizacja czy same parametry linii też nie są identyczne ?
Coś tam próbowałem mierzyć ale z mizernym efektem.
Dzisiaj robiłem kolejny projekt i zauważyłem coś co mnie zmroziło.
Ciekawe czy macie tak samo i jak to się ma w dalszej konsekwencji do Cam'a pasowań i tak dalej.
Przenosząc szkic z ACad jako DXF, wykorzystałem go do odkalkowania przez "project" na nową płaszczyznę szkicu, odsuniętą powiedzmy 100 mm.
Jakie było moje zdziwienie, kiedy w powiększeniu do granic możliwości, linie szkicu i rzutowane okazały się nie przebiegać po tej samej trasie.
Skąd takie zachowanie ? Pytanie czy to tylko wizualizacja czy same parametry linii też nie są identyczne ?
Coś tam próbowałem mierzyć ale z mizernym efektem.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
Jak w Fusion w module Drawing można opisać gwint. Nie mogę znaleźć, jedynie za pomocą tekstu?
Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.
-
Cześć.
No to jest wtopa moim zdaniem.
Ten moduł dokumentacji płaskiej jest jak na razie bardzo ubogi i siermiężny.
O ile dobrze zrozumiałem nie rozwiązali tego problemu. Śmiech na sali.
https://forums.autodesk.com/t5/fusion-3 ... 92#M167243
https://forums.autodesk.com/t5/fusion-3 ... -p/6941847
No to jest wtopa moim zdaniem.
Ten moduł dokumentacji płaskiej jest jak na razie bardzo ubogi i siermiężny.
O ile dobrze zrozumiałem nie rozwiązali tego problemu. Śmiech na sali.

https://forums.autodesk.com/t5/fusion-3 ... 92#M167243
https://forums.autodesk.com/t5/fusion-3 ... -p/6941847
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
... oppss!
Też walczyłem (po raz pierwszy) ze złożeniami (inna filozofia niż w Inventorze do którego bardzo się przyzwyczaiłem). Można tylko za pomocą komponentów w głównym oknie projektu? Czy jest jakiś sposób aby wgrać pojedyncze "rysunki" 3D i je scalać/łączyć?
Też walczyłem (po raz pierwszy) ze złożeniami (inna filozofia niż w Inventorze do którego bardzo się przyzwyczaiłem). Można tylko za pomocą komponentów w głównym oknie projektu? Czy jest jakiś sposób aby wgrać pojedyncze "rysunki" 3D i je scalać/łączyć?
Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.
-
Można.
O ile o to Ci chodzi.
Otwierasz projekt, albo nowy zapisany i "show data panel" czyli po lewej panel z projektami.
Następnie nasuwasz projekt komponentu na okno projektu z lewej do prawej. Chwytasz kursorem i przesuwasz do okna modelowania.
Dale sobie poradzisz.
pzdr
O ile o to Ci chodzi.
Otwierasz projekt, albo nowy zapisany i "show data panel" czyli po lewej panel z projektami.
Następnie nasuwasz projekt komponentu na okno projektu z lewej do prawej. Chwytasz kursorem i przesuwasz do okna modelowania.
Dale sobie poradzisz.
pzdr