Autodesk Fusion 360 - kącik porad


zolik81
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 29
Rejestracja: 30 maja 2009, 23:18
Lokalizacja: Łódź

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#261

Post napisał: zolik81 » 29 maja 2019, 17:29

Witam, mam mały problem. W Tool Library po najechaniu na jakiekolwiek narzędzie nie wyświetla się jego rysunek, okienko po prawej na dole jest puste (screen poniżej) Może miał ktoś tak?

Obrazek



Tagi:


atlc
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 804
Rejestracja: 28 lip 2010, 18:37
Lokalizacja: Warszawa

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#262

Post napisał: atlc » 29 maja 2019, 18:16

To chyba błąd po ostatniej aktualizacji, dzisiaj odpaliłem rano Fusion'a i mam to samo.


zolik81
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 29
Rejestracja: 30 maja 2009, 23:18
Lokalizacja: Łódź

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#263

Post napisał: zolik81 » 29 maja 2019, 18:19

Ja od wczoraj zacząłem się bawić i nawet nie pamiętam czy wczoraj też tak było...


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60
Posty: 11902
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#264

Post napisał: kamar » 29 maja 2019, 21:01

Działa normalnie.

Obrazek


piromarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 15
Posty: 616
Rejestracja: 08 maja 2007, 08:05
Lokalizacja: Chodzież

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#265

Post napisał: piromarek » 11 cze 2019, 12:35

Cześć.

Dzisiaj robiłem kolejny projekt i zauważyłem coś co mnie zmroziło.
Ciekawe czy macie tak samo i jak to się ma w dalszej konsekwencji do Cam'a pasowań i tak dalej.

Przenosząc szkic z ACad jako DXF, wykorzystałem go do odkalkowania przez "project" na nową płaszczyznę szkicu, odsuniętą powiedzmy 100 mm.

Jakie było moje zdziwienie, kiedy w powiększeniu do granic możliwości, linie szkicu i rzutowane okazały się nie przebiegać po tej samej trasie.

Skąd takie zachowanie ? Pytanie czy to tylko wizualizacja czy same parametry linii też nie są identyczne ?
Coś tam próbowałem mierzyć ale z mizernym efektem.


cosmonet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 268
Rejestracja: 01 sty 1970, 01:00
Lokalizacja: Mazowsze

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#266

Post napisał: cosmonet » 28 cze 2019, 05:14

Jak w Fusion w module Drawing można opisać gwint. Nie mogę znaleźć, jedynie za pomocą tekstu?
Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.


piromarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 15
Posty: 616
Rejestracja: 08 maja 2007, 08:05
Lokalizacja: Chodzież

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#267

Post napisał: piromarek » 28 cze 2019, 06:26

Cześć.

No to jest wtopa moim zdaniem.

Ten moduł dokumentacji płaskiej jest jak na razie bardzo ubogi i siermiężny.
O ile dobrze zrozumiałem nie rozwiązali tego problemu. Śmiech na sali. :-)

https://forums.autodesk.com/t5/fusion-3 ... 92#M167243

https://forums.autodesk.com/t5/fusion-3 ... -p/6941847


cosmonet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 16
Posty: 268
Rejestracja: 01 sty 1970, 01:00
Lokalizacja: Mazowsze

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#268

Post napisał: cosmonet » 01 lip 2019, 19:39

... oppss!

Też walczyłem (po raz pierwszy) ze złożeniami (inna filozofia niż w Inventorze do którego bardzo się przyzwyczaiłem). Można tylko za pomocą komponentów w głównym oknie projektu? Czy jest jakiś sposób aby wgrać pojedyncze "rysunki" 3D i je scalać/łączyć?
Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60
Posty: 11902
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#269

Post napisał: kamar » 01 lip 2019, 19:50

cosmonet pisze:
01 lip 2019, 19:39
Czy jest jakiś sposób aby wgrać pojedyncze "rysunki" 3D i je scalać/łączyć?
Jest :) Chwycić i przeciągnąć :)
W sumie wygodniej niż w Inventorze.


piromarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 15
Posty: 616
Rejestracja: 08 maja 2007, 08:05
Lokalizacja: Chodzież

Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad

#270

Post napisał: piromarek » 01 lip 2019, 19:51

Można.
O ile o to Ci chodzi.
Otwierasz projekt, albo nowy zapisany i "show data panel" czyli po lewej panel z projektami.
Następnie nasuwasz projekt komponentu na okno projektu z lewej do prawej. Chwytasz kursorem i przesuwasz do okna modelowania.
Dale sobie poradzisz.

pzdr

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”