TUM-25B "reanimacja"
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 89
Re: TUM-25B "reanimacja"
Inne czyli, co np? Co mógłbym jeszcze sprawdzić w domowym zaciszu?
Czy regeneracja łoża jest na tyle dokladna i starannie przeprowadzana, że maszyna wraca do swojego pierwotnego stanu i będzie służyć "latami"?
Czy regeneracja łoża jest na tyle dokladna i starannie przeprowadzana, że maszyna wraca do swojego pierwotnego stanu i będzie służyć "latami"?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Jeśli chodzi o szlif łoża to zazwyczaj łoże po takim zabiegu powraca do fabrycznego stanu. Jeśli łoże jest mocno wyrobione to listwa zębata też jest pewnie zużyta, to samo łożyska wrzeciona, ślizgi posuwu poprzecznego, luz na pinoli konika itd.
Poczytaj jeszcze ten temat remont-kapitalny-tokarki-t37176.html?hi ... 5%20remont
Poczytaj jeszcze ten temat remont-kapitalny-tokarki-t37176.html?hi ... 5%20remont
-
Więc tak: potrzebuję pomocy w ogarnięciu warsztatu, który zajmie się moim łożem oraz suportem w normalnej cenie.
Z Pan Krzysztofem z Zawiercia niestety nie mogę nawiązać nici porozumienia - nie odpowiada na maile, za to odbiera telefony i każe pisać maile z danymi tokarki
Który materiał jest lepszy przy regeneracji suportu: Moglice P czy Turcite B?
Z Pan Krzysztofem z Zawiercia niestety nie mogę nawiązać nici porozumienia - nie odpowiada na maile, za to odbiera telefony i każe pisać maile z danymi tokarki

Który materiał jest lepszy przy regeneracji suportu: Moglice P czy Turcite B?
-
Mam problem ze zdemontowaniem pokrętła od prędkości. Ściągnąłem segera i zakładam, że muszę wybić klin z ośki, który bardzo mocno trzyma i nie idzie go ruszyć, a nie chce wybijać go na siłę.
Czym szpachlujecie korpus oraz jakich farb używacie do malowania tokarki?
W dalszym ciągu szukam kogoś do ogarnięcia łoża i suportu.
Czym szpachlujecie korpus oraz jakich farb używacie do malowania tokarki?
W dalszym ciągu szukam kogoś do ogarnięcia łoża i suportu.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Jeżeli chodzi o szpachlowanie to ja niedawno szpachlowałem całą tokarkę po piaskowaniu szpachlówką natryskową , ale jeżeli chcesz szpachlować tylko uszkodzenia to kup szpachlówkę dwuskładnikową ,a farbę tylko samochodową
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Witam kolego Bieri13 jesteś w stanie wrzucić więcej zdjęć reduktora. Jakbyś przesunął wodzik ten górny w prawo i zrobił zdjęcia z bliska. Dorabiam koła do reduktora a najmniejsze całkiem się rozpadło 14zebów. I nie wiem w jakim było położeniu. Pozdrawiam