suwmiarka elektroniczna
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
suwmiarka elektroniczna
Witam
Mam pytanie odnośnie ostatnio zakupionej suwmiarki.
Po każdym wyłączeniu i włączeniu lub gdy po kilku minutach wyłączy się sama i
włączę ją ponownie to niezależnie jak jest rozsunięta na wyświetlaczu pokazuje 0.00
trzeba ją na nowo ustawiać. Miałem wiele suwmiarek ale pierwszy raz spotkałem się z czymś takim czy to jakiś błąd? Jest to upierdliwe i niewygodne.
Mam pytanie odnośnie ostatnio zakupionej suwmiarki.
Po każdym wyłączeniu i włączeniu lub gdy po kilku minutach wyłączy się sama i
włączę ją ponownie to niezależnie jak jest rozsunięta na wyświetlaczu pokazuje 0.00
trzeba ją na nowo ustawiać. Miałem wiele suwmiarek ale pierwszy raz spotkałem się z czymś takim czy to jakiś błąd? Jest to upierdliwe i niewygodne.
- Załączniki
-
- ttt.jpg (39.3 KiB) Przejrzano 2246 razy
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
No niestety w instrukcji opisują tę funkcję ale w mojej wersji suwmiarki nie ma przycisku ABS
czy to znaczy że ta suwmiarka tak się zachowuje i jest to normalne? miałem wiele suwmiarek i nie było tam przycisku a jak się wyłączyła to i tak pamiętała wymiar po włączeniu i nie trzeba było jej za każdym razem ustawiać na nowo.
czy to znaczy że ta suwmiarka tak się zachowuje i jest to normalne? miałem wiele suwmiarek i nie było tam przycisku a jak się wyłączyła to i tak pamiętała wymiar po włączeniu i nie trzeba było jej za każdym razem ustawiać na nowo.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: suwmiarka elektroniczna
Masz przycisk ZERO powodujący przejście podczas pomiaru do trybu increment, powrót do absolut wymaga zerowania przy ściśniętych szczękach pomiarowych. I taki urok suwmiarek elektronicznych. Trzeba to polubić
.

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Ja tylko dodam że moja zapasowa - tania (i bardzo badziewna) suwmiarka nie tylko pamięta położenie a nawet mierzy kiedy jest "wyłączona" - w zamian za to zżera baterie mniej więcej 5x szybciej niż ta przyzwoita... Z drugiej strony - obiło mi się o uszy że naprawdę dobre suwmiarki używają innego wzoru enkodera i są w stanie zawsze podać absolutną pozycję - ale może coś źle zrozumiałem 

-
- Posty w temacie: 14
A mi mierzy, pamięta i nie zżera, mimo że to stary grat.
a wklejanie foto - nadal do du...
a wklejanie foto - nadal do du...
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
- Posty w temacie: 4
Prawda jest też taka, ze często "pastylki" wyleżały się po magazynach różnych pośredników (zwłaszcza w wilgotnym dalekowschodnim klimacie) i życiodajnych elektronów już w nich niewiele - dlatego padają szybko po załadowaniu, choć niby "nowe" co często niesłusznie wygląda na "prądożerność" ustrojstwa w które ją załadowano...
))
Dodane 8 minuty 20 sekundy:
Jak masz swoje foto na zewnętrznym serwerze np w Fotosiku czy innym, albo chcesz wstawić obrazki z netu, to możesz je wkleić bezpośrednio w post nawet bez otwierania edytora, wpisując link (koniecznie z rozszerzeniem np .jpg .png .gif ...) między [.img]a[/img.] (ale bez kropek wewnątrz nawiasów - wstawiłem je specjalnie by nie wyświetlało słowa "Obrazek" zamiast nawiasów) co opisałem tu szlifierka-do-otrzenia-freza-tarczowego-t89411-10.html
To samo linki do filmów...

Dodane 8 minuty 20 sekundy:
Jak masz swoje foto na zewnętrznym serwerze np w Fotosiku czy innym, albo chcesz wstawić obrazki z netu, to możesz je wkleić bezpośrednio w post nawet bez otwierania edytora, wpisując link (koniecznie z rozszerzeniem np .jpg .png .gif ...) między [.img]a[/img.] (ale bez kropek wewnątrz nawiasów - wstawiłem je specjalnie by nie wyświetlało słowa "Obrazek" zamiast nawiasów) co opisałem tu szlifierka-do-otrzenia-freza-tarczowego-t89411-10.html
To samo linki do filmów...
pozdrawiam,
Roman
Roman