Remont WS 15
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 7
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 44
No to gratulacjekowal-jr pisze:Walka z rozebraniem tego zakończona sukcesemNiestety po tygodniu leżenia w kwasku nie chciało to sie rozebrać

Teraz tylko nie drzyj rudej z pinioli i jej otworu papierem ściernym.
Postaraj się to porządnie odrdzewić. I wtedy sprawdzaj czy nie masz za dużych luzów.
Wybij jeszcze z wrzeciona uchwyt wiertarski ze stożkiem jak możesz namocz to wcześniej w nafcie, albo jak już nie masz to chociaż w ropie tak dla spokoju duszy

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 15
Po oczyszczeniu pinoli z tego nagaru okazało sie że luz jest na oko nie potrafie określić. Teraz w planach mam porozwiercać te otwory w których pourywały się śrubki. Później mam w planach wymienić łożyska i złożyć całość i zobaczyc jak to działa. Jak sie nazywa to urządzenie na statywie do mierzenia luzu?
-
Szukaj szukaj, DTR jest sam kupiłem i wrzuciłem bom nie świniaRybiarz pisze:Pytanie co prawda dotyczy Wsd-16 a2 ale może ktoś pomoże,w dtr z forum nie mogę się dopatrzeć
Jaki pasek klinowy powinien być w tej wiertarce? Poprzedni właściciel założył 17x1400 i zmieniał przełożenia łomem...

jest kilka tematów o wsd 16 ale nieco ułatwię https://www.cnc.info.pl/topics80/wierta ... d&start=30 szału to tam nie ma może jednak się przyda

P.S. Napinacz paska znalazłeś?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 46
Dokładnie stąd ją ściągnąłem,chwała ci kolega za jej wrzucenierdarek pisze:Szukaj szukaj, DTR jest sam kupiłem i wrzuciłem bom nie świniaRybiarz pisze:Pytanie co prawda dotyczy Wsd-16 a2 ale może ktoś pomoże,w dtr z forum nie mogę się dopatrzeć
Jaki pasek klinowy powinien być w tej wiertarce? Poprzedni właściciel założył 17x1400 i zmieniał przełożenia łomem...![]()
jest kilka tematów o wsd 16 ale nieco ułatwię https://www.cnc.info.pl/topics80/wierta ... d&start=30 szału to tam nie ma może jednak się przyda
P.S. Napinacz paska znalazłeś?

Mimo to nie mogę znaleźć wymiariu paska ani w spisie części ani w opisie jego wymiany
Napinacz paska jest,poprostu pasek jest założony za mały i nikt z niego nie korzystał
-
Kurcze nie zwróciłem na to nawet uwagi, rzeczywiście sprecyzowali, rodzaj napędu pasek klinowyRybiarz pisze:Mimo to nie mogę znaleźć wymiariu paska ani w spisie części ani w opisie jego wymiany
Napinacz paska jest,poprostu pasek jest założony za mały i nikt z niego nie korzystał

Mam jeszcze DTR od WS-151 podobno bliźniacze urządzenia (mają jednak troszkę różnic) tutaj podają pasek typ A-1400 sprawdź może przypasuje