Chińskie składaki i niespodzianka :)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
Ponieważ na aliexpress jest silna walka z podróbkami. Jak sprzedajesz markowe płytki to musisz umieć to udowodnić. Jakoś tak to działa, a za handel podrabianym towarem banują.
Poszukajcie sobie magicznych skrótów z aliexpress, gdzie każda marka ma jakiś skrót dla zmyłki.
Dobre produkty to te z wieloma wysokimi ocenami.
Poszukajcie sobie magicznych skrótów z aliexpress, gdzie każda marka ma jakiś skrót dla zmyłki.
Dobre produkty to te z wieloma wysokimi ocenami.
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Hej, właśnie się zastanawiałem nad kupnem paru noży z chin i trafiłem na ten temat... Wiem że przydały by mi się: SCLCR, MGEHR i SCLCR- wytaczak tylko nie wiem czy brać wszystkie na trzonku 12 i podkładki czy wziąć 16 i przetoczyć 1mm między szczękami/ dać do sfrezowania? Wielkości płytek te same a noże niby sztywniejsze no i brak podkładek. Zastanawiam się jeszcze nad MWLNR do obróbki zgrubnej- jednak 6 krawędzi roboczych zamiast 2 w każdej płytce, ale nie wiem czy noże na ujemne płytki mają rację bytu w tokarce pokroju TSB16? Bo słyszałem że obróbka takimi płytkami jest dużo bardziej wymagająca dla maszyny niż tymi dodatnimi? Mam nadzieję że nie będziecie mieli nic przeciwko że się tu wtrąciłem z tymi pytaniami 
pozdrawiam

pozdrawiam
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 44
- Kontakt:
jeśli noże 12x12 nie pasują ci idealnie z wysokością ostrza to brałbym 16x16 i odpowiednio obrobił... też nie lubię się pierdzielić z podkładkamisimi33 pisze:czy brać wszystkie na trzonku 12 i podkładki czy wziąć 16 i przetoczyć 1mm między szczękami/ dać do sfrezowania?

na moim nutoolu testowałem jeden ujemny i dostawała strasznych wibracji przy mocniejszych parametrach... dodatnie zdecydowanie lżej idąsimi33 pisze:nie wiem czy noże na ujemne płytki mają rację bytu w tokarce pokroju TSB16

Kto pyta nie błądzisimi33 pisze:Mam nadzieję że nie będziecie mieli nic przeciwko że się tu wtrąciłem z tymi pytaniami

Cena nie jest zła ale to nie ta sama mgła. W tej masz tylko jeden zaworek iglicowy - u mnie są dwa. Ta, którą pokazujesz jest u chińczyków w granicach 30-35pln więc na alledrogo jest minimalnie droższa. Chociaż patrząc na oferty konkurencyjne to akurat ten sprzedawca nie przesadził z marżąPirat pisze:TUTAJ mgiełka w tej samej cenie co u chińczyków, chyba się na to skuszę.

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
Ja stosuję w nutoolu płytki ujemne TNUN wszędzie tam gdzie jest wiór przerywany i nie zauważyłem nadmiernych drgań, ale prawdą jest też że skrobałem prowadnice suportu i wszystkie luzy są skasowane.Petroholic pisze:na moim nutoolu testowałem jeden ujemny i dostawała strasznych wibracji przy mocniejszych parametrach... dodatnie zdecydowanie lżej idą
Dopiero dzisiaj zauważyłem, że jest kilka wersji tych sikawek.Petroholic pisze:Cena nie jest zła ale to nie ta sama mgła. W tej masz tylko jeden zaworek iglicowy - u mnie są dwa. Ta, którą pokazujesz jest u chińczyków w granicach 30-35pln więc na alledrogo jest minimalnie droższa. Chociaż patrząc na oferty konkurencyjne to akurat ten sprzedawca nie przesadził z marżą
-
- Kontakt:
Zdecydowanie polecam tą "moją" wersję bo jak w żadnej innej można sobie podregulować ilość chłodziwaPirat pisze:Dopiero dzisiaj zauważyłem, że jest kilka wersji tych sikawek.

Jak w końcu znajdę chwilę na testy to nakręcę coś

-
- Kontakt:
Trzy fotki jak "prowizorka" na razie wygląda... Muszę wystrugać ładny zbiornik na chłodziwo z nierdzewki. I założyć filtr wstępny z elektrozaworem bo podłączanie węża ręcznie wkurza 

Niagara na filmie była mniej więcej w połowie skali dopiero ale nie mam jeszcze odpływu z wanny i jak widać jest niezły syf w wannie. Nie chciałem zrobić sobie bagna pod tokarką

Niagara na filmie była mniej więcej w połowie skali dopiero ale nie mam jeszcze odpływu z wanny i jak widać jest niezły syf w wannie. Nie chciałem zrobić sobie bagna pod tokarką