falownik doszedł.. wielkie to to, dziwne że nie ma wentylatora, należałoby dodać??
Mam pytanie do Ciebie
Senio bo zgłębiam instrukcję i tak.. jednej rzeczy nie ogarniam, jeśli mam sterowanie na terminalu od S1 do S6 z wyjścia SC, instrukcja podaje 3 rysunki...
1. rysunek na sterowanie, tak mi się wydaje, normalnymi przełącznikami włącz wyłącz (z zasilacza wbudowanego 24v)... ale tylko mi sie wydaje bo jest gwiazdeczka i pisze że jest to podłączenie przez tranzystory NPN
2. rysunek na sterowanie przez tranzystory PNP - zewnętrzne zasilanie 24v
3. rysunek na sterowanie przez tranzystory NPN - wewnętrzny zasilacz 24v
I tego pierwszego nie rozumiem, w końcu mogę ten falownik przez terminal obsługiwać normalnymi przełącznikami włącz wyłącz, czy musze kombinować przełączniki transystorowe z zasialniem wewnętrznym z falownika bądź zewnętrznym??

(tak wiem, że sterowanie tranzystorowe to np sterowanie z PC przez dodatkowy sterownik, ale mimo wszystko pytam)
I jeszcze jedno pytanie, co oni w tej instrukcji rozumieją przez GROUND, czy GROUND mogę podpiąć do zera, czy muszę mieć wbite uziemienie? U mnie w instalacji w garażu wszystkie bolce uziemiające idą do zera, czy tak może być? W instrukcji jest napisane, że uziemienie nie może być współdzielone np ze spawarką.