Ale pompy masz już zintegrowane a wystarczy tylko jeden kabelek puszczony przez presostat.blasterpl pisze: te 10s różnicy mi nie robi żadnej .
Masz kompletny agregat to go nie psuj.
Areo84 pisze: 300 to nie wiem czy wydusi.
Jeśli uda się to zrealizować"automatycznie" to na pewno tak zrobię.ma555rek pisze: wystarczy tylko jeden kabelek puszczony przez presostat.
Masz kompletny agregat to go nie psuj.
Czyli po włączeniu zasilania silnika a bez aktywowania którejś z cewek YH4,YH5 w układzie panuje max ciśnienieTomciowoj pisze: Szkoda tylko że elektrozawór 8.3 w położeniu środkowym (bez napięcia na żadnej z cewek) nie łączy wejść P i T, odciążając silnik.
blasterpl pisze:Pompy to: EIPS2-013RK34-10 i EIPS2-022RD34-10
http://www.eckerle.com/tl_files/eckerle ... 2_engl.pdf
.
Może starczyć , toć to ma tylko na 1-2 sek być przy docisku...Areo84 pisze:Także dla tego silnika 7.5 kW kręcenie pompą 19l/min do ciśnienia 300bar to raczej trochę za dużo
Ale wszystkie elektrozawory w środkowym położeniu zamykają zasilanie i max ciśnienie będzie cały czas.251mz pisze: Może starczyć , toć to ma tylko na 1-2 sek być przy docisku...
Tak mi się wydaje...
No pewnie że na wysuwie bez obciążenia ciśnienie nie podskoczy do takiej wartości. On tam ma siłownik o średnicy tłoka chyba 200mm. Żeby dojść do 130 barów przy tej średnicy tłoka trzeba by oporu w postaci 41T.Tomciowoj pisze:
Co do pracy obu pomp, silnik da radę bo nie jest powiedziane że opuszczenie i podnoszenie stempla da opór aby ciśnienie podskoczyło powyżej 130 bar.
Dlatego S1 powinien być pomijany przy załączonym YH5, żeby na gięciu dać 315 bar.Areo84 pisze: Blaster chce mieć roboczy nacisk 100T. A do tego na tym siłowniku będzie potrzebował ok. 312bar. Presostat S1 z tego co widzę pozwoli chyba osiągnąć tylko 290 bar, co da nacisk około 93T. Czy to go zadowala - jego sprawa.