Piotrjub
Ustosunkuje się do twojego apelu:
Czemu się spodziewam bana? - ano dlatego że jestem nowy na tym forum, dlatego że pisze to co myślę i dlatego że postanowiłem napisać tekst "niepoprawny politycznie" - a na dowodem niech będą nawoływania:
clipper7
Nie pasuje tu.
oraz olo_3 -a jakże by inaczej.
nie ma lepszej sentencji. brawo Kolego
z twojej wypowiedzi wynika że dzielić się powinniśmy z innymi tylko na razie widzę że chciałbyś się dzielić moimi rzeczami w zamian nie zaoferowałeś niczego
Czy ja coś od ciebie chcę - gdzie to wyczytałeś?
Piotrze widzę że bierzesz się za ocenę mojej osoby - wnioskuję że oprócz zamiłowania do CNC interesujesz się psychologią? ...a może insynuacje?....

kot1979
Teraz zapewne zostane potraktowany jako tajny wspolpracownik Piotra:)
kot - wyluzuj

Adalber
Jak widzę konkurencja Piotra nie śpi .Swoją drogą zalazł im nieźle za skórę.
Widzę że znasz mnie bardziej niż ja siebie

upadły_mnich
Nie chcę od ciebie kolego żadnych pieniędzy
Tak się składa że mam dostęp do 3 różnych wykrywaczy - Eagle II SL oraz 2 robionych przez osoby prywatne (zostały kupione parę lat temu z ogłoszenia w gazecie)
Wykrywacze nie są moje ale mogę mieć do nich dostęp.
1 Eagle jest robiony przez znana firmę - zawiera w środku 2 procesory i układy specjalizowane - więc nic ci nie da schemat
2 Drugi to bodajże VLF (z rozróżnianiem) - leży nie używany bo jego parametry sa niezbyt
3 To wykrywacz PI z rozróżnianiem - ciągle w użyciu
Zaskoczyłem cię?
Jak mogę ci pomóc? Nie mam aparatu cyfrowego - chcę dopiero kupić
Natomiast posiadam skaner, miernik uniwersalny, oscyloskop a niedługo może uda mi się skończyć miernik pojemności. Przydał by się jeszcze miernik indukcyjności - mam na oku dobry projekt właśnie z elektrody, ale muszę zakupić najpierw jakiś programator.
Nigdy nie składałem żadnego wykrywacza bo nie interesuje się tym ani nie zarabiam sprzedając cokolwiek więc nie mam gotowego schematu na zawołanie.
Natomiast jeśli będzie możliwość to mogę porobić zdjęcia oraz opis elementów - nie pamiętam czy w tym PI jest płytka jedno czy 2 stronna (ale chyba 1 stronna)
W wykrywaczu VLF jest napewno 1 płytka dwustronna.
Pozdrawiam