Servocontroller geckodrive vs whaledrive

Dyskusje dotyczące serwonapędów i napędów serwokrokowych.
Awatar użytkownika

clipper7
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12

Post napisał: clipper7 » 05 sie 2007, 21:19

Tyle pisania i nic nowego z tego nie można się dowiedzieć :sad:
Forum się tylko niepotrzebnie wydłużyło, a w dużym forum trudno szuka się czegokolwiek...
Ja dużo skorzystałem na tym forum i jestem wdzięczny wszystkim forumawiczom... z wyjątkiem Rombes'a, on nie wniósł nic nowego. Gada w stylu bliźniaków. Nie pasuje tu.

Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ

olo_3
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 18

Post napisał: olo_3 » 05 sie 2007, 21:40

clipper7 pisze:Ja dużo skorzystałem na tym forum i jestem wdzięczny wszystkim forumawiczom... z wyjątkiem Rombes'a, on nie wniósł nic nowego. Gada w stylu bliźniaków. Nie pasuje tu.
nie ma lepszej sentencji.
brawo Kolego
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.

Awatar użytkownika

kostner
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9

Post napisał: kostner » 05 sie 2007, 21:44

W takim razie trzebabyloby sie doczepic do Piotra Rakowskiego - ktory ma dzial swojego produktu na forum oraz np bartusia, ktory rowniez robi ploterki i przedstawia je na forum. Nie podoba mi sie tez text "...pana gmaro (do którego mam jakoś większą sympatię niż do Piotrajub - może dlatego ze stoi po tej samej stronie barykady co ja.... " wychodzi na to ze twooj post to poprostu osobista wycieczka do Piotra i tylko pretekstu szukales. Moim zdaniem ban ktorego sie tak obawiasz nalezy ci sie jak nikomu innemu (nawet dzikusowi ;))
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni :(

upadły_mnich
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: upadły_mnich » 05 sie 2007, 21:51

Rombez
Zupełnie mnie nie zrozumiałeś. Narażę się ale nigdy nie byłem "podlepiony" pod Piotrjuba. Wybacz kolego Piotrjub ale nie podobało mi się, że wielu kolegów zachwyca się Twoimi rozwiązaniami zamiast je skomentować. Takie jest życie na forum. To jedno.
Ale....
Do Rombeza
Znam forum Elektroda. Nawet podam Ci czego szukałem miesiącami: wykrywacza metalu.
I proszę Cię znajdź mi w necie dobry, sprawdzony i opisany schemat a ...obiecuję ...zapłacę Tobię z chęcią.
Wydaje się proste? Nie interesują mnie All3 czy podobne...prosze bardzo...czekam.
Pozdrawiam

olo_3
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 18

Post napisał: olo_3 » 05 sie 2007, 22:13

Moim zdaniem ban ktorego sie tak obawiasz nalezy ci sie jak nikomu innemu (nawet dzikusowi )
uprzejmie proszę o nie bananowanie mojego najlepszego kolegi - forum straci charakter ;)
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.

Awatar użytkownika

rockykon
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3

Post napisał: rockykon » 05 sie 2007, 22:16

Piotrjub ale nie podobało mi się, że wielu kolegów zachwyca się Twoimi rozwiązaniami zamiast je skomentować
pewnie je skomentuje, ale jak będzie skończone,
od niedawna mam styczność z twardymi regułami jakimi biznes się rządzi.. i w szoku jestem.. wszystko to tajemnica !! na każdym kroku mi każdy powtarza ze tylko ja moge o tym wiedzieć, drobne rzeczy, zupełnie wydawało się nieważne, ale nawet tego nie mam prawa ujawnić komukolwiek.
Zgadza się na elektrodzie można znaleźć wiele ciekawych rzeczy, ale to nie zobowiązuje innych forów, do darmowego udostępniania efektów swojej pracy.
Skąd Piotr ma wiedzieć ze nie jesteś konkurencja i np wypuścisz tydzień przed nim produkt w tej samej kategorii cenowej, ale z czymś co Piotr zostawił do wersji 2.0??

Awatar użytkownika

Rombes
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 5

Post napisał: Rombes » 05 sie 2007, 22:55

:arrow: Piotrjub
Ustosunkuje się do twojego apelu:
Czemu się spodziewam bana? - ano dlatego że jestem nowy na tym forum, dlatego że pisze to co myślę i dlatego że postanowiłem napisać tekst "niepoprawny politycznie" - a na dowodem niech będą nawoływania:
clipper7
Nie pasuje tu.
oraz olo_3 -a jakże by inaczej.
nie ma lepszej sentencji. brawo Kolego
z twojej wypowiedzi wynika że dzielić się powinniśmy z innymi tylko na razie widzę że chciałbyś się dzielić moimi rzeczami w zamian nie zaoferowałeś niczego
Czy ja coś od ciebie chcę - gdzie to wyczytałeś?
Piotrze widzę że bierzesz się za ocenę mojej osoby - wnioskuję że oprócz zamiłowania do CNC interesujesz się psychologią? ...a może insynuacje?....

:arrow: kot1979
Teraz zapewne zostane potraktowany jako tajny wspolpracownik Piotra:)
kot - wyluzuj

:arrow: Adalber
Jak widzę konkurencja Piotra nie śpi .Swoją drogą zalazł im nieźle za skórę.
Widzę że znasz mnie bardziej niż ja siebie :lol:

:arrow: upadły_mnich
Nie chcę od ciebie kolego żadnych pieniędzy
Tak się składa że mam dostęp do 3 różnych wykrywaczy - Eagle II SL oraz 2 robionych przez osoby prywatne (zostały kupione parę lat temu z ogłoszenia w gazecie)
Wykrywacze nie są moje ale mogę mieć do nich dostęp.
1 Eagle jest robiony przez znana firmę - zawiera w środku 2 procesory i układy specjalizowane - więc nic ci nie da schemat
2 Drugi to bodajże VLF (z rozróżnianiem) - leży nie używany bo jego parametry sa niezbyt
3 To wykrywacz PI z rozróżnianiem - ciągle w użyciu
Zaskoczyłem cię?
Jak mogę ci pomóc? Nie mam aparatu cyfrowego - chcę dopiero kupić
Natomiast posiadam skaner, miernik uniwersalny, oscyloskop a niedługo może uda mi się skończyć miernik pojemności. Przydał by się jeszcze miernik indukcyjności - mam na oku dobry projekt właśnie z elektrody, ale muszę zakupić najpierw jakiś programator.
Nigdy nie składałem żadnego wykrywacza bo nie interesuje się tym ani nie zarabiam sprzedając cokolwiek więc nie mam gotowego schematu na zawołanie.
Natomiast jeśli będzie możliwość to mogę porobić zdjęcia oraz opis elementów - nie pamiętam czy w tym PI jest płytka jedno czy 2 stronna (ale chyba 1 stronna)
W wykrywaczu VLF jest napewno 1 płytka dwustronna.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

rockykon
Posty w temacie: 3

Post napisał: rockykon » 05 sie 2007, 23:07

Czemu się spodziewam bana? - ano dlatego że jestem nowy na tym forum, dlatego że pisze to co myślę i dlatego że postanowiłem napisać tekst "niepoprawny politycznie"
jak ja lubię osoby które bronia się w ten sposób.. udając pokrzywdzonych... zaraz powiesz ze jesteś mniejszością i każde negatywne wypowiedzi są atakiem na ciebie i ze to dyskryminacja.
ehh dla mnie temat jest już skończony, troszkę słabo zacząłeś, ale teraz może być tylko lepiej.
więc powodzenia i koniecznie pochwal się swoja pierwsza maszynką.. ( chyba ze będzie to przewidziane na sprzedaż i objęte tajemnicą ..)

pozdrawiam i proponuje wrócić do głównego wątku, Piotrze jakieś postępy ??

Awatar użytkownika

triera
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: triera » 06 sie 2007, 01:56

upadły_mnich
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: upadły_mnich » 06 sie 2007, 15:15

dzięki kolego Triera i kol Rombez
nie jestem wcale zaskoczony bo pisząc o "jakichś" schematach miałem na myśli między innymi wykr typu PI - schematów takich mam kilkadziesiąt i już nie chce mi się zbierać.
ja składałem wykrywacze i jeszcze raz powtórzę: za dobry schemat się płaci...

... pod warunkiem, że ktoś chce sprzedać.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Serwomotory / Serwonapędy / Napędy Serwokrokowe”