TUE35 CNC ?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 114
polutowałem piny od enkodera pod złącze DB25 (chyba tak się to nazywa) płyty głownej cnc 11, 12, 13,pioterek pisze:Jeśli można, to proszę o opis, schemat podłączenia.jarucki pisze:...Podłaczyłem go wpinając bezpośrednio w LPT, działa!
Wieczorem się zapnę jakiś wałek i sprawdzę jak się zachowuje podczas gwintowania.
i gada

nawet gwintuje

teraz będzie trzeba zamówić płytek do noża

-
teraz nauka by się przydałasenio pisze:To teraz same przyjemności zostałyjarucki pisze:nawet gwintuje:D:D:D:D
Droga zabawa ale nie ma rady.jarucki pisze:teraz będzie trzeba zamówić płytek do noża:D:D

skoro gwintuje to dokończę moją praskę
co do podłaczenia bezpośrednio w LPT to kolega ma mi przywieść jakiś inny optoizolator ale to za jakiś czas

teraz przydałoby się zrobić osłony i to wszystko jakoś zabudować, bo monitor już raz poleciał razem z wiórem

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 20
Monitor daj do góry. Inaczej prędzej czy później go jakimś żelastwem przebijesz. U mnie też mało brakowałojarucki pisze:teraz przydałoby się zrobić osłony i to wszystko jakoś zabudować, bo monitor już raz poleciał razem z wiórem

-
Panowie i Panie czy można (a pewnie można) wykorzystać tabele narzędzi w przypadku zwykłego imaka? Na zasadzie ręcznego obrotu i zmiany narzędzia. Tylko teraz pytanie jak to opisać i zbazowac w tabeli aby działało.
Być może udałoby mi się napisać procedurę toczenia walka (nóż nr1) potem zmiana narzędzia (nóż nr2) i gwintowanie.
Zaoszczędziłbym czasu na bazowaniu noży itp itd, a całość ograniczyła by sie do obrotu imaka.
Ktos cos?
Być może udałoby mi się napisać procedurę toczenia walka (nóż nr1) potem zmiana narzędzia (nóż nr2) i gwintowanie.
Zaoszczędziłbym czasu na bazowaniu noży itp itd, a całość ograniczyła by sie do obrotu imaka.
Ktos cos?