Mam nowe pomysły...
- Pliki dxf jeśli zawierają BLOKI i GRUPY nie są odczytywane (pliki z solid edge 2D ST4) czy da się coś z tym zrobić?
- Czy można zrobić coś co pozwoliło by np wyfrezować w jednym cyklu wszystko do danej głębokości a potem dopiero odfrezowywać? wycinam małe elementy są ich setki... i muszę teraz robić dla nich dwa oddzielne procesy ... może dało by się to jakoś odseparować?
- Wydaje mi się też że są potrzebne zmiany przy tej zmieniarce typu sprawdzanie jakie jest narzędzie odrazu a nie przejazd do punktu startu test i zmiana narzędzia...
- miejsce zdefiniowania punktu dla czujnika długości narzędzi by nie było to tam gdzie homy... ( a przynajmniej jego odjazdy)
- brakuje mi coś ostatnio intuicyjności też typu by zaznaczyć klka elementów muszę lewy guzik myszki i do tego space... no wiem żę niema co porównywać z innym oprogramowaniem ale często najprostsze rozwiązania są już sprawdzone...
- No i nesting

ale taki realizujący nawet przekręcanie elementów w celu jak najlepszego wykorzystania materiału

choć rzecz jasna to domyślam się już nie jest akcja na wieczór z programowaniem.
- mała bzdurka w CAM a mianowicie jak zapisuje szablony to muszę prawy potem otwórz szablon a może by wystarczyło kliknąć napis SZABLON by otworzyło się okno z otwieraniem szablonów.