Modernizacja frezarki 4FYA
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
No, tego właśnie nie jestem pewien. Wydaje się, że wieloostrzowa głowica mniej "szarpie" niż 1 ostrze. Przy wielu ostrzach zawsze kilka z nich skrawa, co wywiera w miarę stałą siłę na materiał a uderzenie ostrza wchodzącego w materiał jest proporcjonalnie mniejsze.MlKl pisze: Fly cutter obchodzi się z materiałem delikatniej
Optycznie tak, brak śladów wynikających z różnic osadzenia poszczególnych ostrzy głowicy. Ale te ślady są bardzo delikatne i łatwo je usunąć np. szlifowaniem. Fly cutter faktycznie pozostawia piękną powierzchnię biorąc pod uwagę prostotę jego konstrukcji.MlKl pisze: zostawia lepszą powierzchnię niż głowica.

Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 84
- Kontakt:
Z naciskiem na " wydaje się "clipper7 pisze: No, tego właśnie nie jestem pewien. Wydaje się,

Szlifować powierzchnię to można i bez frezowania

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
OK a kto w polsce to robi?
alu na lusto szukam firmy
formatka wymiary odA4 do 500x500 ewentualnie jeszcze grawerka ale to do ustalenia
alu na lusto szukam firmy
formatka wymiary odA4 do 500x500 ewentualnie jeszcze grawerka ale to do ustalenia
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]