PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Szybkie pytanie, jestem nowym użytkownikiem pico. Mam ciekawy problem :
na początek napiszę że wszystkie osie działają zgodnie z założeniami frezowanie bazowanie na krańcówkach sterowanie z klawiatury ok ale ...
Po skończonej pracy maszyna ma jechać na bezpieczną wysokość chyba domyślna w programie jest 30mm zaciekawiło mnie że jedzie oś Y ???
Dzisiaj załączyłem czujnik wysokości materiału kliknąłem na PM i jedzie oś Y ????
Any hint ?
na początek napiszę że wszystkie osie działają zgodnie z założeniami frezowanie bazowanie na krańcówkach sterowanie z klawiatury ok ale ...
Po skończonej pracy maszyna ma jechać na bezpieczną wysokość chyba domyślna w programie jest 30mm zaciekawiło mnie że jedzie oś Y ???
Dzisiaj załączyłem czujnik wysokości materiału kliknąłem na PM i jedzie oś Y ????
Any hint ?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 15
Witam ,wiem że było poruszane w tym temacie np. sposób promocji I sprzedarzy sterownika ale prawda jest taka że naprawdę jest problem.Spawdzałem alle..-brak ,wysłałem maila - I nic .Sklep jak dla mnie .... ,chcesz kupić to : Zamówienia należy zgłaszać drogą mailową lub przez kontakt. I dobrze gdyby ktoś na to odpowiał .Wiem bo zgłaszałem.Czy macie jakieś inne drogi nabycia.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 73
- Kontakt:
Cosimo, będzie kiedyś w Pico coś na wzór Machowego keygrabbera do obsługi np. Pada analogowego jako manipulatora do maszyny?
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie