Dostaniemy pod choinkę?Paldi88 pisze:W tej DTR są tylko wymienione, ale że pracuję w tej placówce gdzie były produkowane owe tokareczki to myślę że wygrzebanie tych rysunków to kwestia kilku dni

Dostaniemy pod choinkę?Paldi88 pisze:W tej DTR są tylko wymienione, ale że pracuję w tej placówce gdzie były produkowane owe tokareczki to myślę że wygrzebanie tych rysunków to kwestia kilku dni
Witaj tomcat65. A ja mam oryginalne koła (Oświęcim) na 8mm paski. Na drugim wrzecienniku, też raczej oryginalne koło na 9mmtomcat65 pisze:Oryginalne paski były 10mm, chyba, że ktoś koła przerabiał. Kupując paski, weź 'uzębione', lepiej układają się na małych kołach.
Wg moich starych pasków można stosować długości 700-750mm używając kół pośrednich lub od 700 do 1000mm z jednym paskiem i falownikiem. Możesz zresztą ustawić sobie koła i pomierzyć dokładnie w jakich tolerancjach musisz się zmieścić. Wyboru w 8mm wielkiego nie ma. Te z Allegro na pewno za krótkie.scq pisze:Dziękuję za odpowiedzi.
Jednak koła pasowe w moim egzemplarzu posiadają rowki o maksymalnej szerokości 8mm!
Koła wyglądają na oryginalne. Wygląda na to że były robione różne wersje.
Jakie są oryginalne długości pasków?
Na aukcji http://allegro.pl/paski-klinowe-do-toka ... 87479.html oferują paski 8mm, ale raczej są zbyt krótkie.
pozdrawiam: scq