Ja jestem ciekawy czy jak by ci płacili w pracy dolara za 8 godzin pracy w akordzie to byś sie przejmował ze cos jest nie tak ?251mz pisze:ale mnie meczy jedno , jak juz wytaczaja te skosnookie pajace ten otwór na wrzeciono to nie mogli by tego zrobic dokladnie a nie na oko........ czasami mam wrazenie ze oni nie uzywaja zadnych pomiarów;]
wiertarka stolowa do 300zl
-
skoti
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 2
Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek
Tagi:
-
wood carver

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
-
zbyszek9
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

- Posty w temacie: 1
A ja mam od pół roku takiego chińczyka .Wiercę dość dużo
i właśnie poszedłem do garażu sprawdzić luz na wrzecionie .
Oto wynik : 0.03 mm słownie trzy setne milimetra
Jeżeli źle mierzę , proszę o informacje jak dokonać pomiaru .
- Załączniki
-
- PC190991.JPG (128.84 KiB) Przejrzano 5633 razy
-
- PC190992.JPG (130.91 KiB) Przejrzano 5624 razy
-
kot1979
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Kontakt:
A ja powiem Ci ze nie o stawke chodzi tylko o ilosc. Bo jak sie tlucze 3 normy dzienne , to i masz efekt syfu wykonanego.skoti pisze:Ja jestem ciekawy czy jak by ci płacili w pracy dolara za 8 godzin pracy w akordzie to byś sie przejmował ze cos jest nie tak ?251mz pisze:ale mnie meczy jedno , jak juz wytaczaja te skosnookie pajace ten otwór na wrzeciono to nie mogli by tego zrobic dokladnie a nie na oko........ czasami mam wrazenie ze oni nie uzywaja zadnych pomiarów;]![]()
Ja ostatnio tez kupilem cos takiego co potocznie nazywaja wiertarka stolowa . rewelacji nie ma ale cudow sie nie spodziewalem , niemniej podstawowe operacje montarzowe mozna bardzo przyjemnie powiercic .
Jest druga zaleta jest tania
Nauczycielem wszystkiego jest praktyka.
www.galerianastrojow.pl
www.galerianastrojow.pl
-
gmaro
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
no niestety na początek trzeba zainwestować w sprzęt i to nie zawsze z najwyższej półki takie są realia jeśli chce się coś na dłuższą metę robić i realizować swoje plany przy okrojonych zasobach finansowych z czym boryka się większość ludzi tutaj na forum ..Jest druga zaleta jest taniai mozna powiedziec ze juz na siebie zarobila , bo prace , ktora na niej wykonalem , u kogos kosztowala by mnie pare setek zl:)
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...
-
251mz
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
pomiarów dokonuj na maxymalnie wysunietym wrzecionie:) przy wsunietym to ja w chinczyku za 170zl uzyskam podobny wynik:)zbyszek9 pisze:A ja mam od pół roku takiego chińczyka .Wiercę dość dużo
-
pczk1234
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

Przepraszam ze odgrzewam temat, ale nie chcialem zakladac nowego, Czy powierce taka wiertarką do 300zł stołową otwory od 4-10 mm glebokosc 10mm w nierdzewce?? oczywiscie stosujac dobre wiertla, tyle co mam dac mojemu tokarzowi za otwory to bym sobie za to kupil wiertarke i mial na przyszlosc, co o tym sadzicie??. Z góry dziękuje za rade
-
skoczek

Witam serdecznie.
W nierdzewce się wrednie robi. Ustaw bardzo małe obroty i lej chłodziwem ile wlezie bo inaczej to będziesz co chwilkę latał ostrzyć wiertła. Od biedy taką biedną wiertarką coś powiercisz ale sporo się umęczysz przy tym. Jak masz dobre wiertła to możesz próbować, ale jak musisz je kupić a otwory mają być porządne to zleć to komuś. Po takiej wiertarce cudów nie należy się spodziewać.
Nie wiem jakie najniższe obroty możesz uzyskać na niej, ale na pewno będziesz potrzebował niskie.
Domyślam się że to jakiś przewalcowany płaskownik z nierdzewki?
Pozdrawiam, skoczek.
W nierdzewce się wrednie robi. Ustaw bardzo małe obroty i lej chłodziwem ile wlezie bo inaczej to będziesz co chwilkę latał ostrzyć wiertła. Od biedy taką biedną wiertarką coś powiercisz ale sporo się umęczysz przy tym. Jak masz dobre wiertła to możesz próbować, ale jak musisz je kupić a otwory mają być porządne to zleć to komuś. Po takiej wiertarce cudów nie należy się spodziewać.
Nie wiem jakie najniższe obroty możesz uzyskać na niej, ale na pewno będziesz potrzebował niskie.
Domyślam się że to jakiś przewalcowany płaskownik z nierdzewki?
Pozdrawiam, skoczek.