wiertarka stolowa do 300zl
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Ostanio też chciałem kupić wiertarke stołową, ale jak zobaczyłem na te luzy..powiem szczerze..jestem przerażony.....bo poprostu tego nie rozumiem....czy nie da sie zrobić jakiegoś dokładniejszego pasowania na kolumne???? przecież wystarczyłoby zawęzić ją ( no właśnie haha..miałem powiedziec o pare diesiątek milimetra, ale to chyba byłoby przekłamanie ..tam jest luz do 1.5 milimetra, a może więcej!! , co po wysunięciu główki wiertarki robi już nie luz tylko mega luz)
Ale to nie wysztko, bo wydawało mi się , że wiertarka za 900 zł będzie lepsza...nic podobnego...ona była tylko większa!! haha
pytam sprzedawcy czemu tu jest taki luz, a on mi na to, że takie pieniądze za tak dużą wiertarke są śmieszne... i że trzeba wydac przenajmniej 2,500 zeby kupić coś rozsądnego
Ale to nie wysztko, bo wydawało mi się , że wiertarka za 900 zł będzie lepsza...nic podobnego...ona była tylko większa!! haha
pytam sprzedawcy czemu tu jest taki luz, a on mi na to, że takie pieniądze za tak dużą wiertarke są śmieszne... i że trzeba wydac przenajmniej 2,500 zeby kupić coś rozsądnego
-
- Kontakt:
wood carver pisze: Ale to nie wysztko, bo wydawało mi się , że wiertarka za 900 zł będzie lepsza...nic podobnego...ona była tylko większa!! haha
z tego by wynikalo, ze dokladniejsze spasowanie dwoch elementow - wrzeciona i jego tuleji prowadzacej kosztuje 1600zl ??!!
jak sie tak zastanowilem, to dochodze do wniosku ze mi by sie oplacalo takie wiertarki produkowac i sprzedawac za dwa patyki...
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Tym bardziej, że wystarczyło by kupić wiertarkę za 259,- i dorobić nową tuleję, dopasowaną do wrzeciona (ew. jeszcze coś zaradzić na równie tragiczny luz podłużny). I pewnie nawet kilka osób by to kupiło (ale raczej nie za 2000).DZIKUS pisze:jak sie tak zastanowilem, to dochodze do wniosku ze mi by sie oplacalo takie wiertarki produkowac i sprzedawac za dwa patyki...
W sumie ciekawe, że nikt się jeszcze nie podjął tuningowania chińskich "obrabiarek". Czy to zupełnie nieopłacalne?
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Jest to nie opłacalne bo zeby była dobra trzeba wymienic wiekszosc czesci sam niedawno do tego doszedłem...x pisze:Tym bardziej, że wystarczyło by kupić wiertarkę za 259,- i dorobić nową tuleję, dopasowaną do wrzeciona (ew. jeszcze coś zaradzić na równie tragiczny luz podłużny). I pewnie nawet kilka osób by to kupiło (ale raczej nie za 2000).DZIKUS pisze:jak sie tak zastanowilem, to dochodze do wniosku ze mi by sie oplacalo takie wiertarki produkowac i sprzedawac za dwa patyki...
W sumie ciekawe, że nikt się jeszcze nie podjął tuningowania chińskich "obrabiarek". Czy to zupełnie nieopłacalne?

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
dokładnie, swoja droga to powinni zabronic sprzedawania takiego czegos , przeciez jak sie to widzi to ma sie wrazenie ze uzywane albo cos;/ ale mnie meczy jedno , jak juz wytaczaja te skosnookie pajace ten otwór na wrzeciono to nie mogli by tego zrobic dokladnie a nie na oko........ czasami mam wrazenie ze oni nie uzywaja zadnych pomiarów;]