Tutaj zgodzę się kolegami, że jednak DXF to podstawa, 3D to tylko wizualizacja projektu, ale jednak tniemy z rzutów 2D.
Ciekawy jestem jak rozwinie się ten wątek. Kibicuje z całego serca

JA nie przecze ze dfx to podstawa, wręcz potwierdzam.pascalPL pisze:Teraz prawie każdy nowy opensource ląduje na GITcie. Źródła + FAQ, HOWTO, README i wystarczy. Ważne aby było co to, komu potrzebne i dlaczego zrobione.
Tutaj zgodzę się kolegami, że jednak DXF to podstawa, 3D to tylko wizualizacja projektu, ale jednak tniemy z rzutów 2D.
Ciekawy jestem jak rozwinie się ten wątek. Kibicuje z całego serca
To proszę ja wstawiam pierwszego dxf do analizyKrako pisze: JA nie przecze ze dfx to podstawa, wręcz potwierdzam.
sie nie czyta... jakiś błąd mi wyskakujetomolc pisze:ploter nowość.rar
Pobierz Plik ściągnięto 9 raz(y) 314,13 KB
Krako pisze:Na osi X są 3 wałki nie podparte - ciekawe rozwiązanie, lecz chyba lepiej dać 2 podparte.
Ogólnie wszędzie podparte. Jeszcze można by dorobić takie żeby i otwor żeby konstrukcja dała się łatwo składać. Taki przykład kolcków
tomolc pisze:Krako pisze:Na osi X są 3 wałki nie podparte - ciekawe rozwiązanie, lecz chyba lepiej dać 2 podparte.
Ogólnie wszędzie podparte. Jeszcze można by dorobić takie żeby i otwor żeby konstrukcja dała się łatwo składać. Taki przykład kolcków
Mogą być podparte ale konstrukcja rośnie w dodatkowa trudność bo trzeba zrobić belkę mocująca podparte wałki a w niej 40 otworów gwintowanych co daje trudność w domowej kuchni
Jeśli chodzi o takie rozwiązania przykład klocków to tylko technologia waterjet
A to droży koszty
A proste formatki to każdy kto ma CNC to wytnie nawet na zlecenie
i jest duża konkurencja a co za tym idzie można negocjować cenę