Frezarka Szopler'a
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 13
- Kontakt:
bartuss1 pisze:strrraszna seria niepowodzen oj straszna, za duzo kolorów
a po za tym wszystko cacy jak ty to mawiasz i piszesz

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Szopler sorry za offtopic ale nie moglem sie powstrzymac 
http://vectric.com/forum/download.php?id=1503
to sie nazywa przywiazanie do maszyny hehehe

http://vectric.com/forum/download.php?id=1503
to sie nazywa przywiazanie do maszyny hehehe
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
No i zaczyna się robienie śmietnika...
Takie rzeczy to proszę do działu Na Wesoło przenieść...
Dodano 21.12.2006:
[jeszcze tylko 6 lat do przejścia w 4 gęstość]
Powstaje projekt...który wam na pewno coś przypomina
Dodano 21.12.2006 o 22:04: Nadejszła wiekopomna chwiła, a z nią listonosz ze śrubami do mojej maszynki...

Takie rzeczy to proszę do działu Na Wesoło przenieść...
Dodano 21.12.2006:
[jeszcze tylko 6 lat do przejścia w 4 gęstość]
Powstaje projekt...który wam na pewno coś przypomina

Dodano 21.12.2006 o 22:04: Nadejszła wiekopomna chwiła, a z nią listonosz ze śrubami do mojej maszynki...

- Załączniki
-
- ...
- CNC.jpg (63.87 KiB) Przejrzano 1323 razy
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Powoli rodzi się kolejna konstrukcja oparta na dobrych sprawdzonych rozwiązaniach .. jak możesz zapodaj więcej rzutów.Szopler pisze:Powstaje projekt...który wam na pewno coś przypomina![]()
Swoją drogą jak dasz radę to wykonaj krzyżak osi X i Z z jednego kawałka wyeliminujesz zbędne skręcanie detali do siebie...
Szopler pisze:Nadejszła wiekopomna chwiła, a z nią listonosz ze śrubami do mojej maszynki...
.. kolejne ślady no to, że mikołaj się spisał na forum ..

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
zaobserwowalem jedna rzecz ktora czesto sie powtarza przy projektach bramowek. mianowicie chodzi mi o belke osi y. wiem ze to projekt ale nie widze na obrazku. czy planujesz wspawanie przynajmniej zaslepek na koncach tej prostokatnej rury lub zeber?
takie rury nie maja zbyt duzej sztywnosci "po przekatnej" na skrecanie bez zeber. chodzi mi o to ze jesli opusci sie wrzeciono max. i pojedzie w osi x (sprawa umowna ktora jest x a ktora y
)
to owa belka bedzie miala tendencje do zmiany ksztaltu z prostokata w romb.
jak narazie to chyba tylko gmaro w swojej spawanej konstukcji wpakowal powazne zebra w ta belke.
inna rzecz to widze ze chcesz uzyc prowadnic na podporach. oczywiscie ze nikt nie lezy na kasie, ale czy skorka naprawde jest warta wyprawki z tym dzieleniem pryzmy pod walki?
fajny projekt, zycze powodzenia w realizacji.
takie rury nie maja zbyt duzej sztywnosci "po przekatnej" na skrecanie bez zeber. chodzi mi o to ze jesli opusci sie wrzeciono max. i pojedzie w osi x (sprawa umowna ktora jest x a ktora y

to owa belka bedzie miala tendencje do zmiany ksztaltu z prostokata w romb.
jak narazie to chyba tylko gmaro w swojej spawanej konstukcji wpakowal powazne zebra w ta belke.
inna rzecz to widze ze chcesz uzyc prowadnic na podporach. oczywiscie ze nikt nie lezy na kasie, ale czy skorka naprawde jest warta wyprawki z tym dzieleniem pryzmy pod walki?
fajny projekt, zycze powodzenia w realizacji.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2006, 18:11 przez ERNEST KUCZEK, łącznie zmieniany 2 razy.
POZDRAWIAM
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
tak jak kolega pisze wpakowałem 3 sztuki żeber ale profil też spawałem z blach ( fota poniżej).. ale w przypadku profilu gdy mamy gotowego to możemy zrobić tak jak kolega Piotr to rozwiązał ..ERNEST KUCZEK pisze:jak narazie to chyba tylko gmaro w swojej spawanej konstukcji wpakowal powazne zebra w ta belke.
P.S.
Miło,że ktoś dostrzega w mojej konstrukcji słuszne rozwiązania ...

- Załączniki
-
- belka_X.jpg (56.13 KiB) Przejrzano 1315 razy
Pomogłem...
Pomogłem...