Z tego co pamiętam, to wysłałem Ci z ostrym końcem, także nie powinieneś mieć problemu z zablokowaniem koła. Wymiar M4 długość 8mm.
Frezarka...od projektu do realizacji....
-
gaspar
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 19
- Kontakt:
Robaczki dzisiaj kolega już powinien odebrać od listonosza 
Z tego co pamiętam, to wysłałem Ci z ostrym końcem, także nie powinieneś mieć problemu z zablokowaniem koła. Wymiar M4 długość 8mm.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Tagi:
-
markosik20
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 1
Witam.
Jestem nowy na forum i zbieram powoli materiały i wiedzę na budowę plotera. Widzę, że mechanika wykonania jest tutaj na wysokim poziomie i przydałoby się jeszcze robić elektronikę również "jak z fabryki". Proponuję coś takiego, metoda żelazkowa + specjalna farba do wykonania solder maski i płytka elektroniki wygląda jak "ze sklepu".

Jestem nowy na forum i zbieram powoli materiały i wiedzę na budowę plotera. Widzę, że mechanika wykonania jest tutaj na wysokim poziomie i przydałoby się jeszcze robić elektronikę również "jak z fabryki". Proponuję coś takiego, metoda żelazkowa + specjalna farba do wykonania solder maski i płytka elektroniki wygląda jak "ze sklepu".

-
gmaro
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 201
- Kontakt:
olo_3 pisze:Raczej sugerowałbym DIN913 lub DIN915 (jednocześnie blokuje wpuszczony w materiał-os) ze względu na powierzchnie docisku.
a te co mam zamiar z ostrym końcem zastosować zamocuje po 3 sztuki na koło a na dodatek w osi na której będą osadzone koła wykonam pogłębienie na stożek..
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...
-
olo_3

- Posty w temacie: 40
Medal ma 2 strony.gmaro pisze:te co mam zamiar z ostrym końcem zastosować zamocuje po 3 sztuki na koło a na dodatek w osi na której będą osadzone koła wykonam pogłębienie na stożek..
Rozwiązanie o jakim piszesz będzie działać, tylko jeśli osadzisz raz zębatkę zostanie już w tym miejscu.
Natomiast rozwiązanie z osadzeniem kołków co 90 (2szt) daje możliwość przesuwania elementu (zębatki) wzdłuż osi. Oczywiście, aby to działało to wałek musi być zeszlifowany jak na foto. Zwróć jeszcze uwagę na kawałek mięsa który tam zostaje w celu centrowania, w mojej skromnej ocenie 2 rozwiązanie jest lepsze.
- Załączniki
-
- DSCF0021.jpg (71.31 KiB) Przejrzano 3692 razy
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
ERNEST KUCZEK

- Posty w temacie: 7
-
gmaro
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 201
- Kontakt:
no cóż dałem po 3 szt ... i trzyma , ale dalej czekam na przesyłkę robaczków bo gdzieś utkwiła
inaczej nie mogę pokazać fotek z dalszych prac ..
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...