Ploter frezujący o polu x1600, y1900, z100
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
Rany dajcie mu skonczyc , przeciez nawet jak cos wyjdzie to poprawi , zawsze sa jakies niespodzianki , ktore pozniej latwo zlikwidowac. Przeciez on niema tasmy produkcyjnej:)
Jak to sie mowi czepiac sie bedzie mozna jak juz sie wszystko uruchomi i d**y bedzie dawac .
A co do profesjonalizmu , to pamietajmy ze ma to dzialac a nie wygladac. Bo nie ma co sie oszukiwac jesli by robil to zaklad produkcyjny to klient napewno by zmiekl pod wzgledem ceny jaka by sobie zaspiewali za wykonanie czegos takiego.
No nic pozdrawiam ale szczerze to drazni mnie jak sie wszyscy czepiaja a tak naprawde to jeszcze nie zadzialalo:).
Jak to sie mowi czepiac sie bedzie mozna jak juz sie wszystko uruchomi i d**y bedzie dawac .
A co do profesjonalizmu , to pamietajmy ze ma to dzialac a nie wygladac. Bo nie ma co sie oszukiwac jesli by robil to zaklad produkcyjny to klient napewno by zmiekl pod wzgledem ceny jaka by sobie zaspiewali za wykonanie czegos takiego.
No nic pozdrawiam ale szczerze to drazni mnie jak sie wszyscy czepiaja a tak naprawde to jeszcze nie zadzialalo:).
Nauczycielem wszystkiego jest praktyka.
www.galerianastrojow.pl
www.galerianastrojow.pl
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
nikt się nie czepia po prostu nie można tez koło tego przejść obojetnie:) i udawac ze wszystko jest okey i cacy..te słowa tylko mogą zmobilizować ...kot1979 pisze:No nic pozdrawiam ale szczerze to drazni mnie jak sie wszyscy czepiaja a tak naprawde to jeszcze nie zadzialalo:).

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 121
- Kontakt:
no cóz teoria teorią a praktyka praktyką, to że zajmowałem sie badaniami nie musi od razu znaczyć że jak wsadziłem podkładkę pod podpore to od razu jest do kitu, teoretycznie silnik mial zapas mocy, a praktycznie wyszlo tak ze dostał tylko 60%mocy bo sterownik więcej nie wydolił, więc skoro jest niespodzianka to wystepuje koniecznośc zastosowania przekładni, spowolni to prace maszyny i (teoretycznie) zwiększy dokładnośc pozycjonowania, dodatkow e koszty to 300 zl a nie miliony, a ponieważ nie jest to aż takie skomplikowane to łatwo mozna sobie wyobrazić co nalezy zmienić aby było dobrze.
jak ktoś zerknie na charakterystykę silników krokowych to zauwazy w jakim zakresie predkości obrotowych kształtuje się optymalny moment - w takim układzie przy zastosowaniu reduktora i zwiekszeniu obrotów silnika układ napędu spowolni o 40% i nie będzie totalnym mułem.
zapomniałbym dodać ze najlepsze rozwiązania to proste rozwiązania:P
jak ktoś zerknie na charakterystykę silników krokowych to zauwazy w jakim zakresie predkości obrotowych kształtuje się optymalny moment - w takim układzie przy zastosowaniu reduktora i zwiekszeniu obrotów silnika układ napędu spowolni o 40% i nie będzie totalnym mułem.
zapomniałbym dodać ze najlepsze rozwiązania to proste rozwiązania:P
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
A moim zdaniem nie sa optymalnie dobrane stery do silnikoow. A co do wkladania podkladek i blokowania sie to poprostu zle sa wykonane poszczegolne elementy i nie pasuja do siebie, lub np sruba jest krzywa - mam to u siebie - wtedy jezeli zamocujesz oba konice sruby na sztywno zaczyna ona pracowac przy nakretce i w koncu sie zblokuje. Olej przekladnie posprawdzaj wszystko jeszcze raz znajdz przyczyne gdzie sie blokuje i ja usun.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2006, 12:32 przez kostner, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
ale pomijasz ważną sprawę jak zwykle ... twój stół nie ma długości 500 mm tylko 1900mm a to już kawałek drogi do przebycia więc zapewne gazeta się przyda...bartuss1 pisze: spowolni o 40% i nie będzie totalnym mułem.

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...