Przy takich gabarytach maszyny silnik 4 kw zniknie.
Frezarka do kamienia
-
smouki
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Ja leszcz jestem przy waszej wiedzy, ale czytam wszystko. Piszę to tylko dla... może po prostu uświadomienia małej drobnostki
już z to gdzieś kiedyś pisałem, że jeśli maszyna ma coś sporadycznie robić, to znaczy że będzie to robić, a to z kolei znaczy że musi być na to gotowa tak konstrukcja jak i mechanika i kończąc na wrzecionie. Na razie tylko tyle mogę wtrącić do tej dyskusji.jama777 pisze:sporadycznie fi65.
-
www.kimla.pl
- Posty w temacie: 16
Wiertło koronowe 65mm na wrzecionie 2.2kW 18.000 rpm to tak jak byś założył koła od traktora do malucha i próbował ruszyć z czwórki.
Nie przesadzam. Wrzeciono 2.2kW 18.000 rpm z wiertłem fi 65 złapiesz dwoma palcami i nie będzie w stanie ruszyć. To wiertło musi pracować z obrotami max 1000rpm, więc do dyspozycji pozostanie ci 120 watów!!!
Widzę, że za wszelką cenę chcesz przekonać innych, a może przede wszystkim siebie, że dokonałeś właściwego wyboru. A ja podkreślam jeszcze raz, że to wrzeciono absolutnie nie nadaje się do frezowania frezem nawet fi 20 w 30mm granitu. Może co najwyżej do grawerowania liter w marmurze.
Nie przesadzam. Wrzeciono 2.2kW 18.000 rpm z wiertłem fi 65 złapiesz dwoma palcami i nie będzie w stanie ruszyć. To wiertło musi pracować z obrotami max 1000rpm, więc do dyspozycji pozostanie ci 120 watów!!!
Widzę, że za wszelką cenę chcesz przekonać innych, a może przede wszystkim siebie, że dokonałeś właściwego wyboru. A ja podkreślam jeszcze raz, że to wrzeciono absolutnie nie nadaje się do frezowania frezem nawet fi 20 w 30mm granitu. Może co najwyżej do grawerowania liter w marmurze.
-
www.kimla.pl
- Posty w temacie: 16
Niczego nie chcę Szanowny Kolego udowadniać. Po prostu w jak najlepszej wierze chcę Ci oszczędzić rozczarowania. Po prostu przyjmij że ktoś już to wcześniej przechodził i dzieli się swoimi doświadczeniami. Tak samo było z maszyną kolegi B... Pisałem co powinien zmienić aby to co robi nadawało się do użytki a on i tak swoje, jeszcze obrażony. A jak to się skończyło to już wszyscy wiemy.
Już lepiej zastosuj zwykły silnik 1kW 3000 rpm i go podkręć do 6000 rpm. będzie miał 2 kW ale kilkakrotnie większy moment.
Możesz taki silnik zamówić u polskiego producenta silników (ze specjalnie zarobionym końcem osi).
Już lepiej zastosuj zwykły silnik 1kW 3000 rpm i go podkręć do 6000 rpm. będzie miał 2 kW ale kilkakrotnie większy moment.
Możesz taki silnik zamówić u polskiego producenta silników (ze specjalnie zarobionym końcem osi).