Nowe Maleństwo 4 osiowe
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 21
Po kilku sekundach pojawia się nie tyle szron, co suchy lód. Bez odpowiednich rękawic i okularów można sobie krzywdę zrobić.ezbig pisze:Leoo próbowałeś? Odwróć do góry nogami i możesz tym zamrozić tak że szron się pojawi. Kiedyś takim sposobem niszczyli blokadę skrzyni biegów w polonezach.
Gaśnic śniegowych się nie odwraca, dawno temu były pianowe - to i owszem ale ich zawartość nie schładzała poniżej zera.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 37
Śruby są w zamrażalce
Ale gdzieś wyczytałem, że można łożyska dodatkowo podgrzać na płycie grzewczej by mieć stałą temp. , a taką posiadam (wulkanizator) tylko zastanawia mnie to tworzywo, czy wytrzyma, grzał już ktoś takie łożysko??? Dzięki za odpowiedź.
P.S.
Nie ukrywam, że chciałbym już ją poskładać. Blachy pomalowałem wcześniej, bo nie mam czasu w skręcanie i rozkręcanie tam i z powrotem.

P.S.
Nie ukrywam, że chciałbym już ją poskładać. Blachy pomalowałem wcześniej, bo nie mam czasu w skręcanie i rozkręcanie tam i z powrotem.

Każde urządzenie elektryczne będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka.
-
No i git!
Śruby z zamrażalki, łożyska z wulkanizatora, WD40 i wszystko gra
Oki prace posunęły się na przód, lecz do końca jeszcze trochę zostało. Będę na dniach potrzebował zasilania do maszynki, fotki wrzucę jak wrócę do domu...
[ Dodano: 2010-08-24, 23:04 ]
Dodaje zdjęcia jak obiecałem....

Łamię kolejną zasadę, w tym przypadku chodzi o kolorystykę, hehehe...
U mnie dominuje beż i kolor kawy latte
niebieski do domu....
Śruby z zamrażalki, łożyska z wulkanizatora, WD40 i wszystko gra

Oki prace posunęły się na przód, lecz do końca jeszcze trochę zostało. Będę na dniach potrzebował zasilania do maszynki, fotki wrzucę jak wrócę do domu...
[ Dodano: 2010-08-24, 23:04 ]
Dodaje zdjęcia jak obiecałem....

Łamię kolejną zasadę, w tym przypadku chodzi o kolorystykę, hehehe...
U mnie dominuje beż i kolor kawy latte

niebieski do domu....
Każde urządzenie elektryczne będzie działać lepiej, kiedy włożysz wtyczkę do gniazdka.
-
...bo nie ma się czym chwalić. Proxi zdewastowany, frezy połamane
a stolik muszę splantować, bo gdzieś jest jakiś zonk. Na razie wycinałem nowy uchwyt pod proxxona, bo przez ten laser to lipa straszna z utrzymaniem na sztywno wrzeciona. Zastanawia mnie ten stolik, że przestrzelony jest w dwóch kierunkach. W X-ie jakieś 1,2 mm na 30 centach, a w Y jakieś 0,6 mm
Co do sztywności Z-ki to jest ok.