-=Kolumnowa/sklejka/epoxy/aluminium/prow. liniowe/śr.kulowe/
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Trasuje obrysy w Corel 12.smouki pisze:corel kosztuje(żartuje) czyli muszę po prostu przerysować w corelu całą grafikę żeby wyfrezować jakieś logo. apropos, o jakim corelu mowa
Narzędzia Corel Trace - do trasowania konturów, Draw do obrysów.
Obrysy można wykonywać wewnętrzne, zewnętrzne i po konturze. Ustalamy ilość przejść i odstępy obrysu w zależności od średnicy narzędzia (frezu).
Cała operacja jest prosta i zajmuje kilka chwil.
Pozdrawiam
- Załączniki
-
- oryginalny obrazek.jpg (22.72 KiB) Przejrzano 1476 razy
-
- Pojedynczy po konturze.
- obrys po konturze.jpg (24.33 KiB) Przejrzano 1475 razy
-
- Obrys 6 linii wew.
- obrys 6 k.JPG (32.71 KiB) Przejrzano 1478 razy
W dzień obchodź się z żoną jak z przyjacielem, w nocy jak z przyjaciółką.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 13
Ostatnio zerknąłem do wnętrza obudowy sterowania.
Wygląda na to, że zostały złamane wszelkie zasady i reguły rozmieszczenia gniazd i złączy oraz prowadzenia wiązek przewodów. Wszystko razem: AC230V, logika, krańcówki i silniki. Złącza silników tuż nad płytą główną i portem LPT.
Zobaczymy czy nie będzie problemów z gubieniem kroków lub osiąganiem odpowiednich prędkości, o względach bezpieczeństwa nie wspomnę.
Wygląda na to, że zostały złamane wszelkie zasady i reguły rozmieszczenia gniazd i złączy oraz prowadzenia wiązek przewodów. Wszystko razem: AC230V, logika, krańcówki i silniki. Złącza silników tuż nad płytą główną i portem LPT.
Zobaczymy czy nie będzie problemów z gubieniem kroków lub osiąganiem odpowiednich prędkości, o względach bezpieczeństwa nie wspomnę.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 336
- Kontakt:
Nie wiedziałem że są jakieś zasady i reguły, jeśli je poznam to jak najbardziej się do nich zastosuję. z drugiej strony to na płycie głównej, na ścieżkach jest to samo, wszystko koło siebie, PCV tak samo jak powietrze jest izolatorem, oczywiście odzywa się chłopski rozum, ale odpalałem wszystko i silniki (chyba) pracowały ładnie. Denerwuje mnie wszystko w tej Norwegii bo nawet odpowiednich przewodów nie mam tylko jakaś zbieranina, także wszystko jest takie kombinowane. Swoją drogą widziałem na forum niezłe pajączki. Pozdrawiam
-
Dla przykładu punkt 11 dokumentu:smouki pisze:Nie wiedziałem że są jakieś zasady i reguły, jeśli je poznam to jak najbardziej się do nich zastosuję.
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/pliki/ ... SK-B03.pdf
-
Kable nie muszą być koniecznie ekranowane w tym przypadku, gdyż napięcie zasilające sterowniki jest stosunkowo niskie. Najważniejsze, by rozdzielić wiązki sygnałowe od prądowych a dodatkowo kable zasilające jedną fazę silnika powinny być skręcone w parę, jak w kablu komputerowym. Ważne też, by w/w warkoczyk miał splot w tę samą stronę co kabel wychodzący z szafy do silnika.