Projekt małego plotera frezującego
-
Autor tematu - Posty w temacie: 51
to 1605 to fi 16x5 ? 1 metr takij śruby kosztuje 170 zł mam następujące pytania:
1. czy nie opłaca się bardziej kupić śrubę od razu z usługą podtoczenie? czy wie ktoś ile jest droższa tak podtoczona śruba od niepodtoczonej? /oferta akcesoriacnc/
2. ile śrub na oś?
3. pogubiłem się z tymi nakrętkami/akcesoriacnc/
Mamy:
-- Nakrętka pojedyńcza FSC DIN
-- Nakrętka pojedyńcza FSI DIN - drogie jedna 16x5 kosztuje 385 zł???????? dobrze wyczytałem?
--- Nakrętki standardowe typu SFI-- bez podanej ceny
--- Nakrętki standardowe typu SFU -- też bez ceny
Doradźcie, którą wybrać? bo jak trzeba dać po dwie nakrętki typu FSC DIN to rezygnuję ze śrub kulowych
dziękuję
1. czy nie opłaca się bardziej kupić śrubę od razu z usługą podtoczenie? czy wie ktoś ile jest droższa tak podtoczona śruba od niepodtoczonej? /oferta akcesoriacnc/
2. ile śrub na oś?
3. pogubiłem się z tymi nakrętkami/akcesoriacnc/
Mamy:
-- Nakrętka pojedyńcza FSC DIN
-- Nakrętka pojedyńcza FSI DIN - drogie jedna 16x5 kosztuje 385 zł???????? dobrze wyczytałem?
--- Nakrętki standardowe typu SFI-- bez podanej ceny
--- Nakrętki standardowe typu SFU -- też bez ceny
Doradźcie, którą wybrać? bo jak trzeba dać po dwie nakrętki typu FSC DIN to rezygnuję ze śrub kulowych
dziękuję
-
Nie chce mi się wierzyć, że nie mozna samemu podtoczyć takiej śruby. Śrubę mogę kupić nakrętkę też, ale 400 zl za podtoczenie jednej śruby kulowej to nie dam. Jak Wy "podchodzicie" do śrub kulowych, obudów do nakrętek, bo chyba sami je wykonujecie /obudowy/i podtaczacie?
Czy można samemu podtaoczyć taką śrubę?
Czy można samemu podtaoczyć taką śrubę?
-
Jeszcze mialbym dwa pytanie bo nie mialem do czynienia ze śrubami i nakrętakmi kulowymi, jak to jest z tymia nakrętakmi do śrub? czy kuleczki mogą wylecieć?
co do mocowania nakrętek czy zamiast np frezować kostkę pod taką nakrętkę mogę zastosować kątownik stalowy, wywiercić w nim otwory i przymocować /przykręcić/ nakrętkę?
co do mocowania nakrętek czy zamiast np frezować kostkę pod taką nakrętkę mogę zastosować kątownik stalowy, wywiercić w nim otwory i przymocować /przykręcić/ nakrętkę?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 25
- Kontakt:
zeby załozyc nakrętkę to trzeba odczepić zawleczke, nastepnie przyłożyc tulejkę do czoła śruby i zsuwając wkręcić na śrubę, jesli w pewnym momencie poczujesz wiekszy opór ze nakretka sie nie wkręca, nalezy ją z powrotem wykręcić na tulejkę i spróbować z drugiej strony - od kołnierza, jak wyjmiesz tulejkę na sucho to masz pozamiatane, stracisz pół dnia na składanie nakretki do kupy
mocowanie nakretek lepiej w kostkach - większa sztywnośc i wieksze pole podparcia niż kątownik.
mocowanie nakretek lepiej w kostkach - większa sztywnośc i wieksze pole podparcia niż kątownik.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign