Ploter frezujący 5 osi
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 114
- Kontakt:
elte 5,6kW 18 tys obrotów, o tym momencie zyroskopowym chcialem wczoraj napisac ale przedmówca był szybszy, masa skupiona bliżej środka osi obrotu daje niski moment i w stosunku do całej konstrukcji wartośc tego momentu jest znikoma, hm, chyba trzymałliscie w rękach kressa na max obrotach, czy powoduje wielkie przeciązenia w dłoni gdy sie go obraca ? jeszcze cos może ni z gruszki ni z pietruszki - zawór pary w lokomotywie - takie dwie kulki na promieniach, wraz ze wzrostem predkosci obrotowej moment rosnie przez co kulki "ciagną" promienie i zawór sie przymyka, masa jest skupiona na max srednicy a nie w osi.
wracając do tematu, po Nowym roku cos pokażę nowego, teraz duzo wiercenia i gwintowania w belkach bramy
wracając do tematu, po Nowym roku cos pokażę nowego, teraz duzo wiercenia i gwintowania w belkach bramy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
Przepraszam że się tak wpakuję, ale jeśli powiedzmy moment będzie bardzo duży to co się stanie? Zerwie głowicę? Czy po prostu praca będzie niedokładna?
PS. Kolego Leoo, widziałem filmiki Akisa, gdy miał rekord po 18 000 rpm, 20 000 rpm to już naprawdę wyczyn. Naprawdę to już coś. Teoretycznie wrzeciono, także powinno tak działać czyż nie?
PS. Kolego Leoo, widziałem filmiki Akisa, gdy miał rekord po 18 000 rpm, 20 000 rpm to już naprawdę wyczyn. Naprawdę to już coś. Teoretycznie wrzeciono, także powinno tak działać czyż nie?
Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 19
- Kontakt:
Wydaje się , że dla lepszego samopoczucia klienta chyba że się mylętermit_tm pisze:to tak żeby klient mógł sobie porównać wartości z innymi producentami czy jest jakiś inny haczyk ?

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 13
- Kontakt:
mam takie podejrzenia że ten stożek też się obraca razem z wirnikiem poprawcie mnie jak się mylę.cnc3d pisze: Ja mówię o wrzecionie 6kW i 24.000 obr.min ISO30 lub HSK63 które ma wirnik 10 x lżejszy i 3x mniejszej średnicy.

jaka jest średnica i waga takiego stożka? coś mi się wydaję że tu będzie niezłe koło zamachowe. i wtedy ten moment żyroskopowy już nie będzie taki pomijalny.
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 114
- Kontakt:
brama dwubelkowa
[ Dodano: 2010-01-09, 21:34 ]
moze kogoś ciekawią postępy
aktualnie belka zetki na tapecie, długośc 1,8m, jakby ktoś pytał dlaczego jest dzielona, to w odpowiedzi - o cos trzeba oprzeć nakretkę
[ Dodano: 2010-01-09, 21:34 ]
moze kogoś ciekawią postępy
aktualnie belka zetki na tapecie, długośc 1,8m, jakby ktoś pytał dlaczego jest dzielona, to w odpowiedzi - o cos trzeba oprzeć nakretkę
- Załączniki
-
- 5osi-24.jpg (61.8 KiB) Przejrzano 999 razy
-
- 5osi-23.jpg (60.53 KiB) Przejrzano 1017 razy
-
- 5osi-17.jpg (62.02 KiB) Przejrzano 1001 razy
-
- 5osi-19.jpg (62.66 KiB) Przejrzano 1025 razy
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
Masakra 
Ciekawi mnie jeszcze jak Z-etka będzie zamocowana na belce poziomej
Co raz ciekawiej 

Ciekawi mnie jeszcze jak Z-etka będzie zamocowana na belce poziomej

Pozdrawiam Paweł Z.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 22
- Kontakt:
Czyli warsztatu nie zasypało
))
Ja tam czekam na tą karetkę i listwy zębate...
ps. nareszcie opadną szczeki sceptykom "podwójnej belki"
https://www.cnc.info.pl/topics60/standa ... t12343.htm

Ja tam czekam na tą karetkę i listwy zębate...
ps. nareszcie opadną szczeki sceptykom "podwójnej belki"

https://www.cnc.info.pl/topics60/standa ... t12343.htm
Ostatnio zmieniony 11 sty 2010, 10:13 przez tanifon, łącznie zmieniany 1 raz.