PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 257
Posty: 1441
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1871

Post napisał: RobWan » 25 paź 2018, 21:43

Niestety nie rozumiem. :-(
Jaka animacja? Masz na myśli czerwony kwadracik od PARK?

Robert



Tagi:


dymarkus
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 9
Rejestracja: 14 paź 2012, 17:07
Lokalizacja: Polska

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1872

Post napisał: dymarkus » 26 paź 2018, 21:57

Dzięki Robert za pomoc w ustawieniu frezarki.

Mariusz


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 257
Posty: 1441
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1873

Post napisał: RobWan » 26 paź 2018, 22:32

:-)

Robert

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 46
Posty: 3184
Rejestracja: 13 gru 2008, 19:32
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1874

Post napisał: Zienek » 03 lis 2018, 18:23

Hej,

Przy nowym firmware 404 po kliknięciu Połącz i odklikaniu IO (EStop) w oknie Piko pojawia się warning

Kod: Zaznacz cały

E-STOP przycisk bezpieczeństwa.
Wcześniej tego nie było.
Co z tym fantem?

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 46
Posty: 3184
Rejestracja: 13 gru 2008, 19:32
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1875

Post napisał: Zienek » 03 lis 2018, 23:31

Już wiem, wgrywałem firmware B zamiast A do płytki v2.1


bartekn86
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 104
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1876

Post napisał: bartekn86 » 04 lis 2018, 16:54

Hej,
cosimo, czy jest gdzieś w planie "word" dla napisów w camie ? chodzi o te justrowania, wyrównania wyśrodkowania, myślę ze wiele osób przy grawerce napisów by na tym skorzystała.. w tym ja :-)

Dziękuję


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 257
Posty: 1441
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1877

Post napisał: RobWan » 04 lis 2018, 20:31

Ja zawsze jestem za. :-)
Ale tak z ciekawości... co to za poematy frezujesz, że przydadzą się Tobie narzędzia do składania tekstów. :-)

Robert


gdeath
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 23 lis 2018, 13:08

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1878

Post napisał: gdeath » 23 lis 2018, 13:13

Hej,
czy istnieje możliwość ustawienia funkcji M3 jako domyślną? Tak, abym nie musial jej podawać w kodzie każdego z programów.


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 257
Posty: 1441
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1879

Post napisał: RobWan » 23 lis 2018, 13:49

A program z zewnętrznego CAM-a?

Robert


gdeath
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 3
Rejestracja: 23 lis 2018, 13:08

Re: PikoCNC Sterownik maszyny CNC via USB

#1880

Post napisał: gdeath » 23 lis 2018, 14:06

Tak, generowany (niestety) we FreeCADzie. Do tej pory używałem tylko modułu CAM z NX i Fusion360 gdzie jestem w stanie to ustawić na etapie tworzenia ścieżki, na moje nieszczęście w pracy tych programów używać nie mogę i próbuję rozgryźć kompatybilność Piko z darmówką.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”