Kalibracja sondy TS27R

Oprogramowanie i systemy pomiarowe

Autor tematu
maszynowiec123
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 4
Rejestracja: 05 kwie 2019, 19:46

Kalibracja sondy TS27R

#1

Post napisał: maszynowiec123 » 11 maja 2019, 23:19

Witajcie szukam osoby najlepiej z dolnego Śląska która była by w stanie oczywiście nie za darmo przyjechać i skalibrowac sondę TS27R. Niestety operator nie potrafi tego zrobić a szkoda żeby taka sonda stała nieuzywana.




Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1497
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Kalibracja sondy TS27R

#2

Post napisał: Steryd » 11 maja 2019, 23:31

A na jakiej maszynie?... z jakim sterowaniem?
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
maszynowiec123
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 4
Rejestracja: 05 kwie 2019, 19:46

Re: Kalibracja sondy TS27R

#3

Post napisał: maszynowiec123 » 12 maja 2019, 11:27

Maszyna Baca R1000 że sterowaniem fanuc


cyna's
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 67
Rejestracja: 11 mar 2012, 12:26
Lokalizacja: Wieruszów/Łódzkie

Re: Kalibracja sondy TS27R

#4

Post napisał: cyna's » 12 maja 2019, 11:46

Dokumentacji nie ma do tej sondy?

Kalibrowałem po dość poważnym dzwonie taką sondę i instrukcja przeprowadziła za rękę przez wszystkie czynności. Sterowanie HH.


Autor tematu
maszynowiec123
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 4
Rejestracja: 05 kwie 2019, 19:46

Re: Kalibracja sondy TS27R

#5

Post napisał: maszynowiec123 » 12 maja 2019, 13:05

No mam jakąś płytkę od tej sondy. Czy myślisz że tam będzie ta instrukcja?


cyna's
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 67
Rejestracja: 11 mar 2012, 12:26
Lokalizacja: Wieruszów/Łódzkie

Re: Kalibracja sondy TS27R

#6

Post napisał: cyna's » 12 maja 2019, 13:42

maszynowiec123 pisze:
12 maja 2019, 13:05
No mam jakąś płytkę od tej sondy. Czy myślisz że tam będzie ta instrukcja?
Warto zobaczyć, pierwsza część kalibracji tzn. Montaż i ustawienie poprawnie sondy i jej części opisuje producent. A już ustawienie w sterowaniu trzeba szukać w instrukcjach producenta sterowania.

Pewnie jest jakiś M- code uruchamiający procedurę kalibracji za pomocą trzpienia pomiarowego który jest w zestawie z sondą.

Ewentualnie będzie wymagana zmiana parametrów odpowiedzialnych za pomiar długości narzędzia i jego średnicy jeśli wspiera to sterowanie.


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1497
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Kalibracja sondy TS27R

#7

Post napisał: Steryd » 12 maja 2019, 17:46

Zadzwoń do andrychowa. Na maszynie powinien być program do kalibracji, trzeba znalezc narzedzie wzorcowe (najlepszy jest trzpień, ale da sie zastosować jakiekolwiek dobrze zmierzone) wpisac jego parametry w odpowiednie miejsce w programie I puścić kalibracje.
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Oprogramowanie pomiarowe”