Takich bredni to już dawno nie czytałem - butle wybuchające codziennie, dziury w ścianach

Tak się sklada że podczas mojej kariery w tej firmie pracowałem też rok jako napełniacz C2H2 więc mogę sporo na ten temat powiedzieć.
Nikt żadnych przekrętów nie robi dlaczego ? KAŻY CHCE ŻYĆ !!!!!!
Wypadek w firmie (a zwłaszcza śmiertelny) to zamknięcie zakładu na czas wyjaśnienia przyczyny wypadku i STRATY które mogą w konsekwencji doprowadzić do straty klientów i zamknięcia firmy
15 lat byłem kierownikiem wydziału legalizacji butli, z racji tego miałem i mam stały kontakt z UDT (urzędem dozoru technicznego) i racji tego wiedziałem o WSZYSTKICH wypadkach związnych z butlami w Polsce i nie tylko moja firma ma oddziały na całym świecie, chodzi tu o to żeby między innymi uczyć się na cudzych błędach i ich nie powielać.
Wypadków związanych z rozerwaniem butli jest BARDZO mało i GŁÓWNIE są spowodowane SKRAJNYM DEBILIZMEM KLIENTÓW
Chcecie przykładów ?
Jak wygina się pręt stalowy w kółko o średnicy podobnej do średnicy butli ? przyspawuje się go z jednej strony do butli i wygina

Co zrobić aby jeszcze trochę acetylenu wydobyć z butli ? można podgrzać ją palnikiem

Butla CO2 z tematu jak zwiększyć niskie ciśnienie bo wniosło się ją z dworu w zimie ? wystarczy postawić ją koło koksiaka i iść na śniadanie = 2 rodziny bez ojców i jeden poważnie ranny niestety nie będzie już ojcem
A propo tablic "liczba dni bez wypadku" u mnie w firmie widnieje taka ponad 9000dni bez wypadku policzcie sobie ile to lat, dlaczego tak mało ? bo liczone jest od momentu postawienia tejże.
Butle to nie żarty, my o tym dobrze wiemy i chcąc żyć musimy się pilnować dlaczego ? bo dostajemy butle od klientów którzy są maksymalnymi debilami i nie zdają sobie sprawy co mogą narobić przykłady ?
Butla tlenowa zasypana piaskiem i udająca acetylenową miałem też taką z owsem

Butla freonowa 16bar pomalowana na tlenową 150bar wiecie co by się stało jak by ją napełniacz podłaczył ?
Butle z wypalonymi dziurami ? z wytopionymi kawałkami bo spawacz się nudził i podtopił butlę ? albo stosował jako podporę do spawania ?
DLATEGO KAŻDA SZANUJĄCA SIĘ FIRMA GAZOWNICZA STARA SIĘ NIE PEŁNIĆ BUTLI OD KLIENTÓW TYLKO OBRACAĆ SWOIMI MIĘDZY INNYMI DLA BEZPIECZEŃSTWA SWOICH PRACOWNIKÓW, MY CHCEMY ŻYĆ !!!!!!
Wiecie co jest najsmutniejsze ? czytam i pytam na tym forum bo w dziedzinie CNC to ja jestem laikiem ale jak mają mi odpowiadać osoby o podobnym pojęciu o cnc jak doradzający o butlach to...
Jeszcze jedno zdanie o bez mózgowcach podrabiających datę legalizacji, wiem że Polska to kraj "uzdolnionych" ludzi którzy potrafią wiele ale podrabiając datę powodują to że butla nie trafia do badania i może w konsekwencji kogoś zabić są to nic innego jak przyszli mordercy.
Na zakładzie podchodzimy do spraw butli ekstremalnie poważnie (czasami aż do przesady) po prostu nie chcemy mieć czyjejś krwi na rękach lub jak kto woli kogoś na sumieniu.