nie bój nic jarek-lis,ja też już boję się pisać,to jest forum,pewnie tu człowiek pisze nie jak jest rzeczywiście,ale jak sobie to wyobraża.....
napiszę Ci jak jest rzeczywiscie....
da się tak pospawać tym essabem i nie da się...
da się jeżeli to jest blacha 2X8....góra 10....amatorsko w sensie wolniej i nie non stop pospawasz...
ale na filmie to jest blacha ze 20...też pospawasz,ale sposobami i nie seryjnie,jezeli masz blachę cieńszą to pójdzie z ładnym wtopem bez zygzakowania,jezeli grubsza to już musisz zygzakować,bo tym sposobem(zygzakowaniem) większy obszar rozgrzewa się i latwiej o przetop.
Ogólnie ten essab to w porzadku migomat,trzeba go szanować.
Nie reaguj jeżeli ktoś krzyknie na mnie,że tym migomatem można pospawać blachy 2x30,można ale nie należy.
poz.
[ Dodano: 2012-01-20, 01:47 ]
mumin,boję się butli,byłem w życiu świadkiem róznych rzeczy i miałem też szczęście, inni obok mnie mieli mniej...
fakt jest taki,że wszyscy totalnie od zawsze lekceważą butle....
butla acetylenu pozostawiona na słońcu potrafi na płaszczu złapać 60-70 stopni...wtedy manometr potrafi pokazać(lewy) 35-40....butla nie wybucha,ale ja boję się,że może.
Tu powinien odezwać się człowiek doświadczony,który pracuje przy napełnianiu butli i na próbach cisnieniowych.....no spoko,zesralibyście się po tym,co miałby do powiedzenia,na googlach tego nie piszą,bo powypadkowych protokólów jakoś nie widzialem....
Kiedyś gazu nie było na wyciągnięcie ręki,jeździło się do firmy,która napełniała(mówię o CO2),wielokrotnie w czasie napełniania butle wybuchały,bezpiecznie,bo napełniają w specjalnym zbrojonym kesonie...
to pomyślcie,czy ta butla,która nie wybuchła,a wy ją kupiliscie nie jest na granicy...
popatrzcie na kolnierz butli,na kolejne terminy legalizacji,wierzcie mi,że to bardzo często bujda na kółkach,Kazio w garażu nabija kolejne daty....
to jest absolutna prawda,kryminalna prawda-butle w Polsce wybuchają codziennie,bo butle to teraz biznes,w Polsce biznes to nadużycia i tyle....
[ Dodano: 2012-01-20, 01:57 ]
zara,ktoś napisze,że ja behapowiec