Jak to jest..........
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
Jak to jest..........
Witam.
Przeglądając różne zdjęcia frezarek (CNC oczywiście:) ) często widziałem takie, że mają stół wypełniony ( mówiąc to mam na myśli to,że jest to cały blat) i takie, których blatem są profile(ale nie jestem pewien czy dobrze mówie). No i tak sobie myśle jak na tym stole położę sklejke do wycięcia w 2D to jak będe ciął to nie potne tego stołu frezem ?? Jak ustawić dokładnie wysokość cięcia ??
Przeglądając różne zdjęcia frezarek (CNC oczywiście:) ) często widziałem takie, że mają stół wypełniony ( mówiąc to mam na myśli to,że jest to cały blat) i takie, których blatem są profile(ale nie jestem pewien czy dobrze mówie). No i tak sobie myśle jak na tym stole położę sklejke do wycięcia w 2D to jak będe ciął to nie potne tego stołu frezem ?? Jak ustawić dokładnie wysokość cięcia ??
Kuba
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
Witam oczywiscie ze nie potniesz, stoly z profili sa leprze poniewaz pomiedzy rowki mozna wprowadzac mocowania ktore unieruchomia element do ciecia a w oprogramowaniu mozna ustawic max glebokosc na jaka frez ma sie opuszczac w ten sposob unikniesz pociecia stolu oczywiscie zawsze mozna cos podlozyc dla bezpieczenstwa 

Pozdrawiam PlotComplex.com