na zosi sie da (oczywiście jeśli pole pracy stołu ci odpowiada ) za 5 były kiedyś takie na allegro http://allegro.pl/frezarko-wiertarka-gw ... 77537.html
jak chcesz cały kształt ręcznie robić to już jest rzeźbiarstwo a nie frezerstwo

4200 taka cenę widziałem tej frezarki nawet miałem brać ale kupiłem tylkoadam Fx pisze:detal tego typu to i tak zabawa na manualu ( chyba że wypalasz kształt laserem a obrabiasz tylko jakieś otwory i płaszczyzny )
na zosi sie da (oczywiście jeśli pole pracy stołu ci odpowiada ) za 5 były kiedyś takie na allegro http://allegro.pl/frezarko-wiertarka-gw ... 77537.html
jak chcesz cały kształt ręcznie robić to już jest rzeźbiarstwo a nie frezerstwooczywiście się da .. ale do powtarzanych kształtów to lepsza była by frezarko kopiarka i model wycięty laserem lub plazma z blachy
Będzie działać, nic Ci się nie spali (w pełni naładowane ogniwo nimh to 1,5V). Polecam zainwestować w aku eneloop - tym bardziej jeśli masz dłuższe przestoje na maszynce.rysmen pisze: Te oryginalne baterie CR2032 maja 3V i 220 mah
Jak sadzicie 2 akumulatorki AA szeregowo dają 2,4V np 2000 mah będzie to działać czy spali?
mam eneloop i on ma 1,2V zreszta jak 99% aku AA ale miernikiem nie sprawdzałemaviator pisze:Będzie działać, nic Ci się nie spali (w pełni naładowane ogniwo nimh to 1,5V). Polecam zainwestować w aku eneloop - tym bardziej jeśli masz dłuższe przestoje na maszynce.rysmen pisze: Te oryginalne baterie CR2032 maja 3V i 220 mah
Jak sadzicie 2 akumulatorki AA szeregowo dają 2,4V np 2000 mah będzie to działać czy spali?
Pozdrawiam
No, niezupełnie. W końcowej fazie ładowania akumulatorki się nagrzewają (na skutek rekombinacji wodoru i tlenu), co powoduje spadek napięcia - ładowarki procesorowe wykrywają moment, gdy napięcie osiąga maksimum i wtedy się wyłączają. W NiMh ładowarki mają trudniejsze niż dla Ni-Cd wykrywanie końca ładowania metodą delta-V (mniejszy spadek napięcia na akumulatorze przy wzroście temperatury)rysmen pisze:V nie ma nic do tego kiedy ładowarka kończy prace