Tak jest możliwość połączenia uzwojeń równolegle. Ma również uzwojenie 2x 28V ale po filtracji, kondensator podbije napięcie prawie do 40V to już za dużo, stosując wtórne 20V będę miał 28,2V i to zastosuję

W tym sklepie co podałem, aż tak dużej różnicy nie ma. Raptem VAT + kilka zł. Masz polską gwarancję za ok. 20 zł.IcePower pisze:Szkoda, że strasznie się niecierpliwie na tym etapie, tak to bym zamówił te sterowniki z chin, ponad miesiąc czekania ale kasa dużo niższa.
Tyle może być. Spokojnie można dać nawet do 45V. Układ wytrzymuje 50V. Przy 28V też będzie działać, ale nie poszalejesz. Lepiej dać wyższe napięcie - silniki masz nie za mocne do tego śruby budowlane - niewiele tego momentu zostanie przy wyższych prędkościach.IcePower pisze:Ma również uzwojenie 2x 28V ale po filtracji, kondensator podbije napięcie prawie do 40V
Faktycznie różnie może być ale da się te problemy obejść metodami Mc`Gyvera.pukury pisze:...poza tym lapki mają wysoce zawiłe tryby oszczędzania energii i różnie to może być .
no chyba że koledzy mają inne wiadomości![]()
pozdrawiam.
Najpopularniejsze programy są jednak na LPT szczególne darmowy linuxcnc który też może mieć darmowy CAMdiodas1 pisze:nie iść w stronę LPT tylko od razu okiełznać USB
Operuję na Win7 32bit, ale to żaden problem zainstalować drugi np. xp. Z tego co pisze to Mach3 działa na Win7 32bit. PikoCNC fajna sprawa, ale jedną z przeszkód są koszty, maszynka kosztowała mnie 400 zł, a to oprogramowanie by było droższe od niej. W przyszłości przy budowie bardziej zaawansowanej frezarki można zainwestowaćdiodas1 pisze:Skoro tak wytrwale budujesz swoje dzieło to może warto byłoby pomyśleć o przyszłości i nie iść w stronę LPT tylko od razu okiełznać USB które pewnie jeszcze długo będzie istniało. Przecież i tak na koncu będziesz potrzebował jakiegoś programu żeby ożywić maszynkę. Do wyboru jest wiele a nie zauważyłem w wątku informacji jakim systemem operacyjnym się posługujesz. Jeżeli Windows to może zamiast klasycznego Macha nabyłbyś PikoCNC. W pakiecie oprócz przyzwoitego programu zawierającego CAM dostaniesz płytkę z elektroniką którą łączy się z USB komputera i po kłopocie. .
Ciekawe co będzie jak zobaczy, że działaKotu aż się oczka błyszczą z podziwu![]()