Frezarka cnc do modeli rc

Maszyny wykonane z drewna, płyt meblowych itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

johny0688
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 36
Rejestracja: 28 gru 2011, 00:08
Lokalizacja: Kolbudy k.Gdańska

#51

Post napisał: johny0688 » 06 gru 2015, 21:50

Na stronie Autodesk wszystkie programy są dostępne w wersji testowej na 30 dni, a do celów niekomercyjnych licencja jest dostępna na trzy lata (tak zwana akademicka). Jeżeli potrzebujesz do użytku komercyjnego to ZWCAD jest stosunkowo tani.


Zrobić coś z czymś to jest nic. Zrobić coś bez czegoś żeby było jak z tym czymś, to dopiero coś!

Tagi:


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#52

Post napisał: lukasz1887 » 13 gru 2015, 19:40

witam mam pytanie mam takie elementy i nie wiem czy będzie wszystko działać
jeden silnik http://www.automatyka-tombit.pl/strefa- ... okowy.html
i dwa takie http://www.automatyka-tombit.pl/strefa- ... _test.html
płyta główna http://www.automatyka-tombit.pl/strefa- ... -t3v2.html
wrzeciono http://www.automatyka-tombit.pl/strefa- ... -400w.html
i pytanie o zasilacz czy taki wystarczy do tego http://www.automatyka-tombit.pl/zasilac ... ilacz.html


Wanna15
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 15 gru 2015, 13:30
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#53

Post napisał: Wanna15 » 16 gru 2015, 11:21

Hmm. Akurat tutaj nie mam pewności, więc może ktoś inny pomoże. :D ale śledzę temat bo sam jestem ciekawy.

Awatar użytkownika

johny0688
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 36
Rejestracja: 28 gru 2011, 00:08
Lokalizacja: Kolbudy k.Gdańska

#54

Post napisał: johny0688 » 17 gru 2015, 00:01

Do obsługi automatyki i silników na pewno wystarczy ale do wrzeciona będzie potrzebne osobne zasilanie, najlepiej regulowane. Widzę że wrzeciono jest na prąd DC więc tutaj za bardzo nie pomogę, może należy szukać jakiegoś regulatora DC na tranzystorach?
Zrobić coś z czymś to jest nic. Zrobić coś bez czegoś żeby było jak z tym czymś, to dopiero coś!


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#55

Post napisał: lukasz1887 » 17 gru 2015, 09:51

dzięki za informacje to muszę poszukać zasilanie do wrzeciona


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#56

Post napisał: lukasz1887 » 22 gru 2015, 14:29

witam po długim poszukiwani odpowiedniej firmy która mi wykona części w końcu dotarły .
i nie mówiąc o oszustwie na forom przez pewną osobę sprawa pewnie trafi na policję .ale to nie jest temat na dzisiaj pokaże zdjęcia co przyszło a potem kolejne etapy budowy frezarki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#57

Post napisał: lukasz1887 » 27 gru 2015, 12:32

witam kolejne fotki z budowy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2015-12-27, 18:38 ]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#58

Post napisał: lukasz1887 » 10 kwie 2016, 08:57

Witam teraz tak wygląda
Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


ezbig
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 2096
Rejestracja: 07 lip 2006, 00:31
Lokalizacja: mazowieckie

#59

Post napisał: ezbig » 11 kwie 2016, 23:16

Taki offtop, ale w słusznej sprawie ;) lukasz1887, odpowiedz na zasadnicze pytanie. Ile czasu będziesz pilnował, żeby zdjęcia na tym zewnętrznym serwerze były dostępne? Gwarantuje, że za 3 do 6 m-cy znikną. Potem mamy na forum tematy z opisem do zdjęć bez zdjęć, czyli g..o warte. Jest wielkimi wołami, na niebiesko, napisane pod wpisywaną treścią: "Kliknij tutaj aby wgrać zdjęcia i wstawić w treść posta". Dziwne jest to, że niektórzy nie widzą tego wielkiego napisu, a znajdują mikroskopijny przycisk "załącz plik". Męczą się potem, bo trzeba skalować zdjęcia. Ten przycisk służy do wstawiania plików, do zdjęć jest link: "Kliknij tutaj aby wgrać zdjęcia i wstawić w treść posta" i można sobie wstawić nawet bezpośrednio z aparatu, bez skalowania. Łatwo i wszystko w jednym miejscu.


upanie
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1414
Rejestracja: 15 sty 2011, 09:26
Lokalizacja: Wyszków

#60

Post napisał: upanie » 12 kwie 2016, 15:27

Jak widać z poprzednich postów to nawet pół roku nie trzeba czekać :mrgreen:
czilałt...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja drewniana”