Frezarka cnc do modeli rc

Maszyny wykonane z drewna, płyt meblowych itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#61

Post napisał: lukasz1887 » 07 wrz 2016, 18:08

siemka dzisiaj odpaliłem frezarkę i mam problem z osią z jak to mogę sprawdzić z programu mach3



Tagi:


ezbig
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 2096
Rejestracja: 07 lip 2006, 00:31
Lokalizacja: mazowieckie

#62

Post napisał: ezbig » 07 wrz 2016, 20:49

??? :???: :shock:


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#63

Post napisał: lukasz1887 » 08 wrz 2016, 07:38

dzisiaj dodam kilka fotek


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#64

Post napisał: lukasz1887 » 10 wrz 2016, 08:44

siemka mam problem mam pliki dxf i nie wiem jak je przerobić na g cody nie mogę znależć odpowiedniego programu

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 11
Posty: 4663
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#65

Post napisał: adam Fx » 10 wrz 2016, 10:32

dxf2Gcode
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#66

Post napisał: lukasz1887 » 10 wrz 2016, 12:52

nie otwiera mi tego mach3

[ Dodano: 2016-09-10, 13:27 ]
a do tego nie są wymiary takie jak powinien być tylko jakieś miniaturki

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 11
Posty: 4663
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#67

Post napisał: adam Fx » 10 wrz 2016, 16:08

to raczej masz coś źle z DXF ewentualnie w ustawieniach dxf2gcode ... mach powinien otwierać może być konieczna np. zmian rozszerzenia lub czegoś w kodzie np % niektóre programy wymagają.
do macha masz LeazyCAM też nie działa?
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#68

Post napisał: lukasz1887 » 20 lis 2016, 17:12

mam problem jak to mam uzupełnić próbuje i nic z tego a materiał to 3 mm
Załączniki
lo;lp.jpg
lo;lp.jpg (20.57 KiB) Przejrzano 767 razy

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 11
Posty: 4663
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#69

Post napisał: adam Fx » 21 lis 2016, 00:33

Masz te same współdłużne powierzchni co głębokość czyli informujesz program że mat. od złapanego zera jest wyżej o 3 mm a potem każesz mu się zagłębić na 3 mm czyli ledwo dotykasz góry mat. ... daj 0 wtedy zagłębi się na 3mm
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
lukasz1887
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 37
Posty: 49
Rejestracja: 03 lis 2014, 18:40
Lokalizacja: Łańcut

#70

Post napisał: lukasz1887 » 22 lis 2016, 05:42

czyli głębokość docelowa 0 czy przy powierzchni półfabrykaty mam 0

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja drewniana”