Co by tu spotworzyć

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Zgłoszenia konkursowe

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 51
Posty: 6663
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

Re: Co by tu spotworzyć

#111

Post napisał: bartuss1 » 15 mar 2019, 22:26

jakbym mial cos wspolnego xxxxxxxxxxxxxxx to bym nie klepał bidy hehe



Zgłoszenia konkursowe

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Posty: 2893
Rejestracja: 13 wrz 2008, 22:40
Lokalizacja: PL,OP

Re: Co by tu spotworzyć

#112

Post napisał: pitsa » 16 mar 2019, 07:36

Konstrukcja tej machiny hydraulicznej przypomina mi projekt traktora z https://www.opensourceecology.org/gvcs/
https://www.opensourceecology.org/about-videos-3/


Najważniejsze żeby maszyna nie skrzywdziła konstruktora i zrobiła swoją robotę.
"wszystko umieć, nic nie robić" - dziadek kamara


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 11558
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Co by tu spotworzyć

#113

Post napisał: kamar » 16 mar 2019, 09:47

bartuss1 pisze:
15 mar 2019, 22:26
jakbym mial cos wspolnego xxxxxxxxxxxxxxx to bym nie klepał bidy hehe
Ocenzurowano :)


P.s. Znawcy chodziło o to że jak kopiesz 1.2 m to tyle zalejesz płytę. Może mu wytłumacz , że te 1.2 to granica przemarzania u was i tak głęboko ma być zalana ława fundamentowa.


strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 2612
Rejestracja: 31 mar 2017, 19:47
Lokalizacja: Warszawa

Re: Co by tu spotworzyć

#114

Post napisał: strikexp » 16 mar 2019, 10:17

Domyśliłem się ale było tak napisane jakby do wybrania była cała powierzchnia.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 11558
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

Re: Co by tu spotworzyć

#115

Post napisał: kamar » 16 mar 2019, 10:55

Na jakim zadupiu żeś się uchował ? :) W normalnym świecie to wykop się robi pod cały budynek a nie szpadelkiem kopie pod ławę.


strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 2612
Rejestracja: 31 mar 2017, 19:47
Lokalizacja: Warszawa

Re: Co by tu spotworzyć

#116

Post napisał: strikexp » 16 mar 2019, 14:22

No to ponawiam pytanie, co zrobisz w takim wykopie na 1,2m? Nasypiesz piasku na ponad pół metra?

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Posty: 2893
Rejestracja: 13 wrz 2008, 22:40
Lokalizacja: PL,OP

Re: Co by tu spotworzyć

#117

Post napisał: pitsa » 16 mar 2019, 19:20

Przecież napisał: "pospolke 90 ton" - przeczytaj co to jest pospółka, z jakich warstw składa się płyta fundamentowa i jak się robi posadzki przemysłowe.
"wszystko umieć, nic nie robić" - dziadek kamara

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 51
Posty: 6663
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

Re: Co by tu spotworzyć

#118

Post napisał: bartuss1 » 17 mar 2019, 06:59

wykop na 1,2m, potem warstwa pospółki, potem warstwa chudziaka, potem folia i styrodur i kratka z pręta fi 12 i na tym wylewka. Tak wykombinowali architekt z geodetą na miejscu po odwiertach.
W międzyczasie do traktorka ładowacz zrobiłem. Wczoraj testowany z kupą żwiru, która stoi na planie owej dziury do wykopania i zwyczajnie trzeba tę górkę żwiru pospólkowego przenieść, dało rady, dobrze ze ja przygłuchy hehe.

https://youtu.be/lzY03Ufvo5M

p/s
ach ta poprawność polityczna

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”