Ploter frezujący - napęd na paskach .
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
Maszyna jest już pomalowana a teraz pozostało poskładać ją na gotowo - foty dziś bądź jutro .miernik2 pisze:Szkoda, że taka cisza w tym temacie...
W tej wersji niestety będą tylko pasy w osi Y - sprawuję się to przyzwoicie dobrze .
Kolejna maszyna którą spawamy będzie zdecydowanie większa a to dlatego , że zastosowanie pasa w tak małej maszynie nie ma sensu z punktu ekonomicznego.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
Maszyna obecnie wygląda tak:MarcinxD pisze:Można prosić o wstawienie zdjęć na forum? Bardzo jestem ciekawy jak teraz już wygląda ;]

Pozostało dokręcić podbudowę , oraz podłączyć przewody .
Maszyna po testach ląduje na Allegro ....
Tak jest tam śruba , skok 5 mm .MarcinxD pisze:to rozumiem, że w osi X będą śruby? jaki skok i dla czego nie paski?
Kolejny ploter jaki powstaję już ma pole 1500x1000 mm i znalazł dość ciekawe zastosowanie...
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1