Frezarka CNC do stali 600 x 450 - Strona 6
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Ze wszystkimi dodatkami , to jest imadło ,oryginalne wrzeciono, wrzeciono nie przelotowe do mocowania frezów tarczowych ,stolik obrotowy, podtrzymki do frezów tarczowych , silnik 360V z długim wałkiem do powrotu do oryginały, za 1500 zł , (i była jeszcze podzielnica .od OUS-1, z uchwytem 10 mm sprzedana ).
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Ja mam sterowanie płyta sponsora, sterowniki Ottopa na TA8435H plus trzy zapasowe sterowniki . zasilacz , kontroler Cnconv od Promy,laptop. Wszystko w cenie 1000zł . Silniki też mam ale za małe bo 0,6 Nm. Wszystko testowane . Trzeba by w tej frezarce zrobić mocowanie silników ,i sprzęgła , z czasem lub od razu pomyśleć nad śrubami.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Ale wrzecionko to mogliście wyjąć, gotowe......kamar pisze:Podobna pojechała w OSTATNIĄ DROGĘMlKl pisze:[
Taką zabawkę

[ Dodano: 2012-07-30, 21:45 ]
Lepiej niech się kolega zastanowi, ta frezarka na allegro mimo że stara to obstawiam w ciemno że mniejsze luzy od nowej promy...... I dużo masywniejsza, a zawieszenie glowicy to nie taki wielki problem, a dodatkowo pozioma frezarka ma dużo zalet i czasami jest niezastąpiona. Tym bardziej ta ma podtrzymkę także jest kompletna.Mat3ys pisze: To ile by wyszło za sterowanie do takiej maszynki gdzie byłby mały stolik ruchomy i zetka ? Jakie silniki by tam były potrzebne ? Ściągnę Linux i Piko CNC i zobaczę co i jak czy w ogóle dam sobie z tym rade.