Na filmie pokazane jest co się dzieje, gdy gwintownik trafi na ruszt (1min.45s)251mz pisze:kolanoreki,
I męczy mnie jeszcze jedno.
Mianowicie wiertło wiadomo musi trochę przejść przez blachę te 2mm dajmy na to.
Ale gwintownik musi już wyjść pod spodem z te 10mm ,żeby dolna część gwintu wyszła tak dobrze jak górna...
Wobec tego jak będzie rozwiązany problem niszczenia się gwintownika o ewentualny ruszt?
[youtube][/youtube]
... Panowie - dlaczego po wstawieniu linka z youtuba, nie wyświetla się podgląd filmu, jak było wcześniej??? Czy coś się zmieniło w zapisie kodowym?????

[ Dodano: 2015-05-06, 01:14 ]
No właśnie Koledze udało się już wcześniej jakieś próby wykonać... u nas dopiero za ok miesiąc będzie można zamontować palnik i potestować sprzęt. Powoli kompletują się wszystkie graty do maszyny.ramcar pisze:Witam
zakupiłem właśnie taki sam agregat. Cięcie nierdzwki na azocie w osłonie mgły wodnej zapowiada się obiecująco. Próby przeprowadziłem na posowie recznym bo stół cnc mam dopiero ukończony mechanicznie i czekam na dostawę sterowników ale mam nadzieję zbliżyć się jakością krawędzi cięcia przynajmniej w 50 % do lasera. Potestujemu, zobaczymy.
[ Dodano: 2015-05-06, 01:19 ]
Dokładnieramcar pisze:Super wyprzedaż- 25-k .
kupione z tego samego źródła co zakup
kolanorekiego. Chłopaki mieli chyba jeszcze jedną szt.

My wstępnie przymierzaliśmy się do zakupu nowego TD AutoCuta200, ale pojawiły się w sieci powyższe agregaty, więc kupiliśmy 2 przedostatnie. Została 1 szt. bez palnika i trochę przewodów miała poucinanych