TUD 50
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 28
Koledzy mam kolejny problem z serii TUD. Po zakupie tokarki nie dzialał posów przyspieszony właściciel powiedział że powodem jest brak oleju. Wlałem olej do skrzynki suportowej i dalej nic w DTR doczytałem że trzeba dolać ON wlałem więc 0,5 l nafty po podobno lepsza ,posow tylko drgał dolałem kolejne 0,5l teraz działa ale tylko w prawo wygląda tak jakby sprzęgło nie zalączało bo wałek w sprzęgle się kręci myslicie że ze względu na mrozy olej jest dalej za gęsty czy to wina sprzęgła?
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam jestem tu nowy, kupiłem miesiąc temu tuda 50 zrobiłem fundament, podłączanie - brak stycznika głównego, wymiana oleju, czyszczenie, dziś po tygodniu ustawiłem sprzęgło z hamulcem. W między czasie uruchomiona pompa chłodziwa, i na koniec posów przyspieszony. Jak montowałem stycznik widziałem że brakuje innych styczników, myślałem że do posówu brakuje mi tylko ich, ale nie, brakuje mi całego silnika. Czy nie poratujecie mnie informacją jakie obroty ma taki silnik i jaką moc potrzebuje do tego posówu? Patrzyłem po internecie ale nigdzie nie znalazłem oferty z silnikiem do posówu do tuda. Po obudowie a właściwie po osłonie widać że jest jeszcze przekładnia na kołach, i kolejne pytanie czy to przełożenie odbywa się na kołach pasowych czy na łańcuchu i czy ma to jakieś znaczenie?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
piotrfire pisze:Panowie próbował ktoś przerobić konik tak aby zamiast za każdym razem blokować go śrubami zablokować go dźwignią tak jak jest w innych modelach?
No to by było niezłe rozwiązanie. Niektóre TUXy miały koń blokowany mimośrodem, a łoże chyba takie samo jak w TUD. Ale to już chyba całkiem inna konstrukcja konika