Programy CAM dla linuxCNC
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
-
Dzięki za poprzednią pomoc, jeszcze kilka pytań: jeśli chcę przesunąć sam element po pulpicie, to jak w prosty sposób zaznaczyć cały element, bez klikania w poszczególne jego boki (np. jak w windzie rozciągam prostokąt do zaznaczania i wszystko co wpadnie do środka zaznacza się - we Freecadzie tak nie działa) ? I czy można powielić element na zasadzie kopiuj-wklej ? Przy wymiarowaniu zamiast liczby mam białe prostokąty, jak kliknę w prostokąt to wyświetla mi cyfrową wartość, ale ja chciałbym żeby od razu na rysunku było widać wymiary 

Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-
Ponawiam pytanie: czy ktoś wie jak w Freecadzie sprawić, żeby zamiast białych prostokątów wymiarowych, pojawiły się liczby w cyferkach ? :

I druga sprawa: czy w Heekscnc jest możliwość zrobienia pocketa po spirali - tak żeby nie podnosił i nie opuszczał wrzeciona przy każdej nowej ścieżce ? Muszę jeszcze wychechłać kilka otworów i najgorsze jest każdorazowe wejście w materiał - lepiej gdyby cały czas frez był materiale i jechał po spirali

I druga sprawa: czy w Heekscnc jest możliwość zrobienia pocketa po spirali - tak żeby nie podnosił i nie opuszczał wrzeciona przy każdej nowej ścieżce ? Muszę jeszcze wychechłać kilka otworów i najgorsze jest każdorazowe wejście w materiał - lepiej gdyby cały czas frez był materiale i jechał po spirali

Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-