Tokarka Tytan 350-koło pasowe na silnik
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Pytaj polskich sprzedawców takich maszyn. Wiem że ten ma dostęp do części :munenori pisze:http://littlemachineshop.com/products/p ... uctID=1205
Takie jest odpowiednie,czy można dostać takie w Polsce czy zakup tylko za granicą?
http://allegro.pl/tokarka-do-metalu-uni ... 73039.html
A że to wszystko jedno i to samo to pasować raczej będzie.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 17
Ja bym dał ogólnie dostępne koła i pasy HTD. Ale może niech się wypowie ktoś, kto robił już taką modernizację.munenori pisze:Myślałem nad czymś bardziej dostępnym,ale nic nie wpada do głowy.steff.k pisze:A nie myślałeś nad zmianą kół i paska na inny system? Moje strasznie rzężą przy większych obrotach .
Masz jakiś dobry pomysł na to?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 29
steff.k pisze:Nie ma tam zbyt wiele miejsca.munenori pisze:Ja bym dał ogólnie dostępne koła i pasy HTD. Ale może niech się wypowie ktoś, kto robił już taką modernizację.steff.k pisze:A nie myślałeś nad zmianą kół i paska na inny system? Moje strasznie rzężą przy większych obrotach .
W moim przypadku wąskim gardłem są plastikowe koła zębate,aluminium powinno załatwić sprawę.Ale jeśli taka modernizacja byłaby możliwa,to chętnie bym spróbował.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 29
Zwykłe o-ringi,z witonu lub epdm?rynio_di pisze:Ja mam przerobiony napęd na paski okrągłe . Mam ich dwa co by poślizgu nie było ( czasami i tak jest ).
A dokładniej to jadę na oringach hydraulicznych po 2.50 szt . Jak się urwie to zakładam nowy i jazda . Koło oryginalne gdzieś jeszcze leży , tylko gdzie?
Sam dorabiałeś koła pasowe do nich?
Możesz zrobić jakąś fotkę całości?